Φτιάξτε μους κέικ που λιώνει στο στόμα !

22 Αυγούστου 2013

Σήμερα ο σεφ Γιώργος Λέκκας σας προτείνει βελούδινο κέικ που λιώνει στο στόμα. Πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Θέλει να το αφήσετε να κρυώσει για να βγει ωραία κομμάτια. Θα κάνει ρωγμές, μην φοβάστε γιατί αυτές είναι η γοητεία και η μαγεία. Η ζάχαρη άχνη το ντύνει απαλά και το στολίζει. Τα φρέσκα φρούτα είναι μια πινελιά στην γεύση. Δοκιμάστε και είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει πολύ.

 
Μερίδες 12
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Ψης 50-60
 
 
Υλικά:
 
Για το μούς κέικ
1/2 φλιτζάνι τσαγ ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
2 1/2 φλιτζάνια τσαγ γάλα
1 φλιτζάνι τσαγ Αλεύρι
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο άγλυκο
4 αυγά, χωρισμένα ασπράδι και κρόκος
1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 3/4 φλιτζάνια τσαγ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας Espresso καφέ, χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 
Για το γαρνίρισμα
επιπλέον άχνη ζάχαρη
φρέσκα μούρα η φράουλες
 
Διαδικασία
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί 20χ20 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε να είναι χλιαρό. Σε μικρό μπόλ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με το ξύδι μέχρι να γίνει μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο, το espresso, και το εκχύλισμα βανίλιας για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το μείγμα αλεύρι στο μείγμα βούτυρο και χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. προσθέτουμε σταδιακά την μαρέγκα 1/3 κάθε φορά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να είναι λίγο υγρό μέσα. Βγάλτε το κέικ και αφήστε να κρυώσει. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε σε κομμάτια προσεχτικά. Γαρνίρετε με φράουλες ή μούρα.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ