«Ξέρω ότι ο πατέρας μου απατάει τη μητέρα μου… Πώς να της το πω;»

Ο πατέρας μου απατάει τη μητέρα μου μα δεν έχω με κανέναν από τους δύο καλή σχέση. Νοιάζονται περισσότερο για το πρώτο παιδί. Ασχολούνται συνέχεια με αυτό επειδή είναι Γ’ Λυκείου και καλά αλλά πάντα υπήρχε αυτή η δικαιολογία πως είναι μεγαλύτερη και χρειάζεται βοήθεια.

Φωνάζουν συνέχεια, προσπαθεί ιδίως η μάνα μου με κάθε τι που μπορεί να κάνω να με μειώσει, να με υποβαθμίσει, να με υποσκελίσει, και να με κάνει να νιώθω χάλια. Η μητέρα μου μού φωνάζει συνεχώς για τα μαθήματα και για ό,τι λάθος λέξη πω αλλά εγώ βγάζω «19». Όταν κάνει λάθος το άλλο παιδί, απλά το διορθώνει και δεν λέει τίποτα.

Θέλω να φύγω αλλά σκέφτομαι πώς θα ζω μετά…

Όταν εγώ είμαι στο δωμάτιο μου, με φωνάζουν και μου λένε πάλι σειρές βλέπεις;. Εγώ θέλω να φύγω από το σπίτι άμεσα. Σκέφτηκα να πάρω μια βαλίτσα και να φύγω να πάω στους παππούδες μου αλλά θα με βρουν. Θέλω να πάω κάπου που να μην τους ξέρω γιατί τους σιχάθηκα. Όλους από εδώ μέσα. Δεν θέλω να ξαναδώ ποτέ και για κανένα λόγο κανέναν.

Από την άλλη σκέφτομαι τι δουλειά θα κάνω και πώς θα ζω και αυτό με κρατάει πίσω. Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε πώς θα πω στη μάνα μου ότι την απατάει ο πατέρας μου και γενικότερα πώς να διαχειριστώ την κατάσταση.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Όπως καταλαβαίνω βιώνεις έντονα συναισθήματα μέσα στο σπίτι. Νιώθεις ότι θα ήθελες περισσότερη φροντίδα από τους γονείς σου. Ίσως να ήταν βοηθητικό να εκφράσεις αυτό που  νιώθεις. Όσον αφορά στην απιστία του πατέρα σου, αυτό αφορά στη σχέση των γονέων μεταξύ τους και ίσως να είναι κάτι που να γνωρίζει η μητέρα σου.

Σίγουρα με την υποψία απιστίας είναι φυσιολογικό να νιώθεις διάφορα άσχημα συναισθήματα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι περισσότερο σε απασχολεί η συμπεριφορά τους προς εσένα όπου θα ήθελες περισσότερη προσοχή και όχι τόσο η σχέση των γονέων μεταξύ τους.

Θα πρότεινα μία ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς σου για το πώς νιώθεις, και εάν υπάρχει ψυχολόγος στο σχολείο όπου θα μπορούσες να απευθυνθείς ίσως να σε βοηθούσε περισσότερο μία προσωπική επαφή μαζί του.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια
6947834889
drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απιστία: Σε απατάει και είναι με άλλη – Τα σημάδια που (ίσως) αγνοείς

«Θέλω να μεγαλώσω το παιδί χωρίς τον σύντροφό μου… Πώς να του το πω;»

Σχετικά άρθρα