Η κόρη μου νιώθει απόρριψη και έχει τάσεις αυτοκαταστροφής. Τι να κάνω;

22 Αυγούστου 2013

Αναγνώστης μας ρώτησε : Η κόρη μου είναι 17 ετών και τα τελευταία χρόνια σταδιακά έως σήμερα παρουσιάζει τα συμπτώματα που περιγράφετε .Έχει επίσης έλλειψη ενεργητικότητας, αυτοπεποίθησης, συγκέντρωσης, δεν έχει ενδιαφέροντα, αδιαφορεί, και μερικές φορές έχει τάσεις αυτοκαταστροφής. Είναι παχύσαρκη 130klg, νιώθει απόρριψη και αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα με τις σχέσεις της. Έχουμε επισκεφτεί ορισμένους ψυχολόγους αλλά δεν είχαμε αποτελέσματα. Αναμένω τις συμβουλές σας.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ιατρός – ψυχαναλυτής Κώστας Γεμενετζής
 

Από την ώρα που έχετε διαπιστώσει στην κόρη σας τα συμπτώματα που περιγράφεται στο κείμενο θα ήταν προτιμότερο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ψυχιάτρου εφήβων και όχι ψυχολόγων. Σ'αυτες τις περιπτώσεις πολλές φορές έχει σημασία η ψυχοφαρμακολογικη αγωγή σε συνδυασμό με την ψυχολογική υποστήριξη. 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
δημη***** ****
22:01 Δευτέρα 22/09/2014
Θα ηθελα να ρωτησωεδω καιρο περιπου 2 χρονια νιωθω χαλιαδεν εχω ενδιαφεροντα δεν ειμαι η χαρα της παρεας πλεον δεν υπαρχεικλαιω συνεχεια με το παραμικροκοιμαμαι παρα πολλες ωρες και ξυπναω κουρασμενοςανχωνομαι χωρις λογο με ταχυκαρδια και κρυο ιδρωταποιο ειναι το προβλημα μου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ