Μπρουσκέτα με κατίκι, κρεμμύδια και βαλσάμικο

22 Αυγούστου 2013

Σήμερα δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πολύ καλοκαιρινό ορεκτικό! Μπρουσκέτα με κατίκι κρεμμύδια και βαλσάμικο!

Υλικά για 6 άτομα

2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σούπας ξίδι βαλσάμικο
12 μικρές φέτες( ή 6 μεγαλύτερες, κομμένες στη μέση) από ψωμί ολικής ή οκτάσπορο
1 φλιτζάνι κατίκι ή γιδοτύρι λιωμένο με πιρούνι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμέβο για το στόλισμα

Διαδικασία:

Σε βαθύ τηγάνι, βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Σκεπάστε και σοτάρετε άλλα 15-20 λεπτά ανακατεύοντας που και που, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Βάλτε πιπέρι και βαλσάμικο, δυναμώστε τη φωτιά και ανακατέψτε 3-4 φορές. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Φρυγανίστε τα ψωμάκια και απλώστε στο καθένα 1-2 κουταλάκια τυρί. Βάλτε από πάνω 1 κουταλιά κρεμμύδια, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ