Βοδινό φιλέτο με ασιατικά μπαχαρικά

<p><span lang="EL">Σήμερα σας προτείνουμε ένα πεντανόστιμό, γευστικό και μυρωδάτο βοδινό φιλέτο με ασιατικά μπαχαρικά. Δοκιμάστε το!</span><span class="apple-converted-space"><span> </span></span><span lang="EL"><br /> <br /> <strong><span>Υλικά</span></strong></span></p>
<p><strong><span lang="EL">για 8-10 άτομα:</span></strong><span lang="EL"><br /> <br /> 1-2 κ.γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br /> 2-3 κ.γλυκού αλάτι<br /> 1 κ.γλυκού γλυκάνισο<br /> 1 κ.γλυκού κανέλα τριμμένη<br /> 1 κ.σούπας μαραθόσπορο<br /> 1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο<br /> 2 κ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη<br /> 4-5 κ.σούπας ελαιόλαδο<br /> 1 ολόκληρο βοδινό φιλέτο( 2-2 1/2 κιλά) κομμένο σε δύο κομμάτια<br /> <br /> <strong><span>Εκτέλεση</span></strong>:<br /> <br /> Σε μπλέντερ λιώστε τα πρώτα 7 υλικά, με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλείψτε με τον πολτό το κομμένο φιλέτο. Αφήστε να μείνει για 30 λεπτά στο ψηγείο</span><span> </span><span lang="EL"> και κατόπιν σοτάρετε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο απ’ όλες της πλευρές, να αρχίσουν να ροδίζουν. Προθερμένετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα κομμάτια του φιλέτου σε ταψί και ψήστε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά.</span><span> </span><span lang="EL"> Σβήστε το φούρνο, τυλίξτε τα κομμλατια του φιλέτου με αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να μείνουν στο σβησμένο φούρνο με την πόρτα ανοιχτη, ακόμη 25 λεπτά. Σερβίρετε το φιλέτο ολόκληρο χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου σε πιατέλα ή στα ειδικά ξύλα για ψητά. Κόψτε φέτες την τελευταία στιγμή.</span></p>
<p><span lang="EL">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span><a href="https://boro.gr/140168/asiatiko-mosxari-me-laxanika-kai-terigiaki" target="_blank"><span lang="EL">Ασιάτικο μοσχαρι με λαχανικά και τεριγιάκι</span></a></span></p>
<p><span lang="EL"><a href="https://boro.gr/168605/psari-sote-me-laxanika">Ψάρι σοτέ με λαχανικά</a></span></p>

Σχετικά άρθρα