Γεμιστά καλαμάρια

<p>Σας προτείνουμε γεμιστά καλαμάρια, ένα ελαφρύ και καλοκαιρινό πιάτο.</p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4 καλαμαράκια από 400-500 γρ. το καθένα</p>
<p>(τα καλαμαράκια είναι προτιμότερο να είναι φρέσκα)</p>
<p>1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο</p>
<p>1/2 ποτήρι του νερού κρασί</p>
<p>1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο, για πιλάφι</p>
<p>1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτές </p>
<p>λίγος μαϊντανός</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι</p>
<p>3 ποτήρια νερό</p>
<p>2-3 σκελίδες σκόρδο</p>
<p>1 κρεμμύδι μέτριο</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong><br /></strong>Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια τραβώντας το κεφάλι προς τα πάνω για να μην σκίσουμε καθόλου το κορμί. Τα πλένουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγα μουστάκια από τα καλαμαράκια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από λίγο τα ψιλοκομμένα μουστάκια. Σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφού λιγοστέψει η σάλτσα, προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση αυτό το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε λίγο να φουσκώσει το ρύζι. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια σαν να γεμίζουμε ντομάτες γεμιστές. Ράβουμε με βελόνι και χοντρή κλωστή την πάνω μεριά από τα καλαμαράκια για να μην φύγει η γέμιση. Θα περισσέψει λίγη γέμιση και θα περισσέψουν και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια. Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ταψί και βάζουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, τα υπόλοιπα μουστάκια και περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα και 10 λεπτά. </p>

Σχετικά άρθρα