Μπουρεκάκια μελιτζάνας

<p>Σας προτείνουμε ένα γρήγορο και γευστικό ορεκτικό,  μπουρεκάκια μελιτζάνας.</p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κιλό μελιτζάνες μεγάλες και μακριές</p>
<p>λάδι για το τηγάνισμα</p>
<p> </p>
<p><strong>Για το πανάρισμα</strong></p>
<p>3 αβγά </p>
<p>200 γρ. φρυγανιά</p>
<p>200 γρ. αλεύρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<p>1 αβγό</p>
<p>200 γρ. φέτα τριμμένη</p>
<p>100 γρ. κεφαλοτύρι</p>
<p>50 γρ. ένταμ</p>
<p>150 γρ. άνηθος</p>
<p>1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο</p>
<p>250 γρ. αλεύρι</p>
<p>1 κουτί γάλα εβαπορέ</p>
<p>1 ποτήρι νερό </p>
<p>αλάτι </p>
<p>πιπέρι άσπρο</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong><br /></strong>Διαλύουμε το αβγό στο κρύο νερό. Βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό όπου έχουμε διαλύσει το αβγό. Το χρώμα που παίρνει είναι περίπου σαν χαλβάς ψημένος. Περιμένουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε ψιλές και μακριές φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε λίγο. Πλάθουμε τη γέμιση σαν μικρά σουτζουκάκια. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζουμε από ένα μπαλάκι γέμισης και το τυλίγουμε. Κυλάμε το κάθε κομμάτι στο αλεύρι. Το βουτάμε στα χτυπημένα αβγά. Το κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά. Το ξαναβουτάμε στο αβγό και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Βγαίνουν 50 κομμάτια. Τρώγονται ζεστά. </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα