Τάρτα με φρέσκο τυρί, δυόσμο και αμύγδαλα!

<p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong>:<br /><br />2/3 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη<br />1 φύλλο σφολιάτας<br />Ελαιόλαδο<br />300γρ. γιδοτύρι ή μαλακιά φέτα, ξεπλυμένη με νερό αν είναι αλμυρή<br />200γρ. Κατίκι Δομοκού ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα<br />Πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br />2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο<br />1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμο, πλυμένα και καλά στραγγισμέν<br />1/2 φλιτζάνι γιαούρτι σταγγισμένο<br />2 μεγάλα αυγά<br />2 κόκκινες γλυκές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες<br /><br /><strong>Διαδικασία</strong>:<br /><br />Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα ταψί για τάρτα και απλώστε πάνω τη ζύμη να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά μέχρι πάνω. Πασπαλίστε με τα μισά αμύγδαλα και πιέστε τα να χωθούν στη ζύμη. Στο μίξερ λιώστε το γιδοτύρι ή τη φέτα μαζί με το κατίκι και 2-3 κοταλιές ελαιόλαδο, το πιπέρι και το σκόρδο. Ψιλοκόψτε τα μισά φύλλα του δυόσμου και προσθέστε τα στο μείγμα των τυριών, βάλτε και το γιαούρτι και τέλος τα αβγά, ένα ένα. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Απλώστε το μείγμα τυριών στο μεγάλο ταψί. Βάλτε πάνω τις ροδέλες της πιπεριάς πιέζοντας ελαφρά να μισοβυθιστούν. Βάλτε και τα υπόλοιπα φύλλα από δυόσμο, κάνοντας μικρή βεντάλια ή κύκλους, στολίζοντας όμορρφα την επιφάνεια. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο- κυρίως τα φύλλα δυόσμου και την πιπεριά για να μην μαυρίσουν και ψήστε για 35-40 λεπτά, να ροδίσει και να δέσει η γέμιση. Αν σκουρύνει γρήγορα, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για να ροδίσει και από κάτω η ζύμη. Αφήστε να κρυώσει η τάρτα τουλάχιστον 10-15 λεπτά, προτού να την κόψετε για να σερβίρετε.</p>

Σχετικά άρθρα