Σήμερα απολογείται ο ΄Ακης Τζοχατζόπουλος : τι θα πει για τις μίζες , Ίμια και ΚΥΣΕΑ

26 Αυγούστου 2013

Η «ώρα της αλήθειας» έφθασε για τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο οποίος απολογείται τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάτι, που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον έπειτα από την πολύμηνη διαδικασία για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός μίλησε στο «Βήμα» και ανέφερε ότι θα σταθεί με λεπτομέρειες στη βραδιά των Ιμίων, ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά πως μαζί του «δικάζεται και το ΚΥΣΕΑ και κρίνεται η αξιοπιστία του ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου ως υπόπτου για δωροδοκία για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων» και σημειώνει «Αυτό δεν θα το επιτρέψω».

Επαναλαμβάνει πως είναι θύμα σκευωρίας και πως δεν υπάρχει περίπτωση «δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση».

Ο πρώην υπουργός, ακόμη, εμφανίζεται οργισμένος για τον τρόπο με τον οποίο έχει σταθεί απέναντί του η Δικαιοσύνη, αλλά και απέναντι στη γυναίκα του, Βίκυ Σταμάτη, και επισημαίνει «Οποιος είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας και δίωξης από το 2010, στον οποίο η Δικαιοσύνη έχει επιβάλει προκαταβολή ποινής, δηλαδή τιμωρία με εγκλεισμό στη φυλακή τουλάχιστον 16 μηνών αγνοώντας το τεκμήριο αθωότητας, δεν μπορεί να είναι ήσυχος και με εμπιστοσύνη ότι ο φυσικός δικαστής θα κάνει αυτό που πρέπει για να φωτίσει την υπόθεση, που εκδικάζει».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει επίσης ότι «όλα θα ειπωθούν στην απολογία μου και δεν θα μείνει τίποτε αναπάντητο».

Για τη σύζυγό του αναρωτιέται, τι ζητάνε από αυτήν και επιμένει ότι εκείνη «πληρώνει μόνο ότι τον παντρεύτηκε». «Πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα προφυλακισμένη», αναρωτιέται, «όταν είναι μάνα ανηλίκου παιδιού εγχειρισμένη πρόσφατα και καταπονημένη;».

Ο συνήγορός του, Γιάννης Παγορόπουλος, ο επιμένει επίσης, «ότι η δίκη είναι βαθιά πολιτική». Δηλώνει ότι «θα μιλήσω και εγώ πολιτικά. Ο κόσμος θα μάθει. Όσοι μου έστειλαν μηνύματα θα πάρουν απαντήσεις».Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ