Τα 10 οφέλη του οργασμού στην υγεία

17 Αυγούστου 2017

To σεξ δεν κάνει θαύματα μόνο στη σχέση μας αλλά και στην υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω πως το καθημερινό σεξ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υγεία μας!

1.  Είναι το καλύτερο φάρμακο

Ξεχάστε τα μήλα και κάντε σεξ! Οι ειδικοί λένε ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνονται ενδορφίνες  οι οποίες παράγουν  ευφορία,  ευχαρίστηση και κατά καιρούς ασταμάτητο γέλιο .

 2.  Η φυσική λύση για το κρυολόγημα

Το συχνό σεξ βοηθάει το ανισοποιητικό μας σύστημα να ανταπεξέλθει καλύτερα και στο κοινό κρυολόγημα

 3. Βοηθάει να γίνουμε αισιόδοξοι

Οι ειδικοί συνιστούν να έχουμε συχνές ερωτικές επαφές καθώς αυτό βοηθά στη καταπολέμηση της κατάθλιψης .

 4.  Βοηθά στη πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Η οξιτοκίνη που παράγεται έχει αποδεχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη των καρκινικών κυττάρων του μαστού από το εξελιχθούν σε καρκινικό όγκο

 5.  Είναι τρομερός λιποδιαλητής

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  μισή ώρα σεξ μπορεί να κάψει πάνω από 85 θερμίδες. Φαντάσου πόσες θα κάψεις εσυ και ο σύντροφός σου, ειδικά αμά δοκιμάσετε όλο το κάμα σούτρα

 6. Βοηθά στον ύπνο

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου το βράδυ η λύση είναι μια : σεξ.  Καθώς η πίεση του αίματος πέφτει , μετά τον οργασμό , νιώθουμε μια άμεση χαλάρωση κάτι που μας κάνει να κοιμόμαστε σα πουλάκια.

 7.  Πείτε αντίο στις κράμπες περιόδου

Οι ενδορφίνες που είναι ότι πιο κοντινό στη μορφίνη που βρίσκεται στον οργανισμό μας , μπορούν να καταπραϋνoυν το πόνο από τις κράμπες τις περιόδου και να κάνουν τη γυναίκα να αισθανθεί καλύτερα.

 8.  Μας κάνει πιο όμορφους και πιο νέους

Κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνεται η ορμόνη DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνη) η οποία βοηθά στην ανάπλαση των ιστών του δέρματος κάνοντας μας να φαινόμαστε πιο νέοι. Σε μια έρευνα μάλιστα που έγινε , έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν τακτικά σεξ μπορούν να φαίνονται έως και 10 χρόνια νεότεροι από τη πραγματική τους ηλικία.

 9. Βοηθά στη μνήμη

Κατά τη διάρκεια του σεξ, οξυγονώνεται καλύτερα ο υποθάλαμος στον εγκέφαλό μας, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από μια σύντομη συνεδρία, εσύ θα είσαι πολύ πιο οξυδερκείς και θα θυμάσαι πιο εύκολα πράγματα.

 10. Μειώνει την ακράτεια μεταξύ των ηλικιωμένων

Νομίζω δεν θες εξήγηση για το συγκεκριμένο


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιάννης Ρίτσος
Η Σκέψη της ημέρας
Γιάννης Ρίτσος
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...