Κλασικό guacamole

<p>Σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη, εύκολη και παραδοσιακή μεξικάνικη σαλάτα-ντιπ, guacamole.</p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>3-4 κ.σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 κ.σούπας επιπλέον για το στόλισμα</p>
<p>2-4 ή όσες θέλετε, καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού βγάλετε τα σπόρια</p>
<p>3 κ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο χοντροκομμένο και 1 κ. σούπας επιπλέον για στόλισμα</p>
<p>αλάτι</p>
<p>3 αβοκάντο</p>
<p>1/2 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες  1/4 φλιτζανιού επιπλέον, για στόλισμα</p>
<p>λεπτές φέτες ψωμί φρυγανισμένο ή τσιπς τορτίγια, για να σερβίρετε</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong><br /></strong>Σε μπλέντερ ή στο ειδικό βαρύ πέτρινο γουδί, βάλτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κόλιαντρο και το αλάτι, και δουλέψτε να γίνουν χυλός. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι, και δίχως να τα ξεφλουδίσετε, αφαιρέστε με το κουτάλι τη σάρκα. Με πιρούνι λιώστε το αβοκάντο, και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε και το 1/2 φλιτζάνι ντομάτα και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε γαβάθα σερβιρίσματος, και στην επιφάνεια απλώστε το κρεμμύδι, το κόλιαντρο και την υπόλοιπη ντομάτα. Σερβίρεται αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί ή τορτίγια τσιπς. </p>

Σχετικά άρθρα