Δείτε τη πρώτη φωτογραφία ανεμοστρόβιλου!

28 Αυγούστου 2013

Η πρώτη φωτογραφία ανεμοστρόβιλου. Σαν σήμερα, ένας ανεμοστρόβιλος στην αμερικανική πόλη Howard αποτυπώνεται το 1884 στο φακό του F.N. Robinson.

Magnify Image

ΣΧΟΛΙΑ (0) 10 Η φωτογραφία του F.N. Robinson. Βλ. saint-lucy.com.

Magnify Image

  Βλ. photography.nationalgeographic.com. Πρώτη και με τη "βούλα" του National Geographic, μόνο που...  


Magnify Image

... τέσσερις μήμες νωρίτερα, στις 23 Απριλίου του 1884, ένας άλλος φωτογράφος, ο A. A. Adams από το Garnett του Kansas, κατάφερε και αυτός να αποτυπώσει έναν ανεμοστρόβιλο που περνούσε κοντά στο Central City του Kansas, και μάλιστα πολύ πιο ρεαλιστικά. "Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Garnett Journal, δημοσιευμένο την Παρασκευή 17 Μαΐου του 1907, αυτή ήταν και η πρώτη φωτογραφία ενός ανεμοστρόβιλου. Τρεις εκτυπώσεις της λήψης αυτής έγιναν όλες από το ίδιο αρνητικό και δείχνουν τους διάφορους τρόπους που ο Adams εκτύπωσε την εικόνα. Εξ' άλλου, όπως το δείχνει και η φωτογραφία στην καρτ ποστάλ, ο Adams μπορεί να θέλησε κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης του αρνητικού να σκουρύνει λίγο τον ανεμοστρόβιλο για να τον κάνει πιο ευδιάκριτο" (Kansas Historical Society). Βλ. kshs.org.  

Magnify Image

Μία πιο μεγενθυμένη εκτύπωση. Βλ. Kansas Historical Society.   Ο μετεορολογικός χάρτης εκείνων των ημερών. Βλ. Kansas Historical Society.   Η φωτογραφία του A. A. Adams και στο πίσω μέρος της τα στοιχεία που πιστοποιούν την ημερομηνία λήψης. Βλ. Kansas Historical Society.


Magnify Image

   Βλ. Kansas Historical Society.    

   Πηγή: www.lifo.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...