Πως πίνουν το καφέ σε όλο το κόσμο; [εικόνες]

28 Αυγούστου 2013

Μπορεί να κατάγεται από την Αιθιοπία, αλλά έχει βρει μια πατρίδα σε κάθε γωνιά του κόσμου, εξ ου και οι τόσες παραλλαγές.

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές ρόφημα ευρείας κατανάλωσης που προέρχεται από την αραβική λέξη "qahwah" που σημαίνει δύναμη κι έχει γίνει μέρος της λαϊκής κουλτούρας και της κοινωνικής ζωής.

1. Caffè Marocchino – Ιταλία (espresso, κακάο σε σκόνη και αφρόγαλα)

2. Vietnamese Iced Coffee – Βιετνάμ (καφές, ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και πάγος)

3. Irish Coffee – Ιρλανδία (καφές, μαύρη ζάχαρη και ουίσκι)

Frappé – Ελλάδα (στιγμιαίος καφές, γάλα -ή όχι- και πάγος)

5. Cappuccino – Ιταλία (espresso και αφρόγαλα)

6. Ελληνικός καφές – Ελλάδα (αλεσμένος καφές που βράζει σε μπρίκι)

7. Frappuccino – Ιταλία (παγωμένος καφές με σαντιγί, διάφορα σιρόπια και θρυμματισμένο πάγο)

Café au lait – Γαλλία (γαλλικός καφές με γάλα)

9. Εσπρέσο – Ιταλία (δυνατός ζεστός καφές)


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ