Ποια προβλήματα υγείας κρύβονται πίσω από τις κράμπες;

28 Αυγούστου 2013

Αναγνώστρια μας ρωτά : Μπορείτε να μου πείτε εάν οι κράμπες που έχω στα πόδια οφείλονται και σε πρόβλημα μέσης εκτός από την έλλειψη μαγνησίου;

Απαντά ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός

 

 

 

 

Οι κράμπες είναι ένα επώδυνο σύμπτωμα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα συχνό αλλά είναι από αυτά που συναντάμε στην καθημερινή πράξη. Θα πρέπει ένα τέτοιο πρόβλημα να το διερευνήσουμε περαιτέρω και  να επισκεφθούμε έναν ορθοπεδικό ή παθολόγο σε πρώτη φάση για να μας δώσει κάποιες οδηγίες.

Μπορεί ένας πόνος στη γαστροκνημία να σχετίζεται με τη μέση, με κάποια κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, το πιο πιθανό όμως είναι να σχετίζεται με έλλειψη μαγνησίου. Βέβαια, όταν εμφανίζεται πόνος στις γάμπες πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και τα αγγεία. Μπορεί να υπάρχει  κάποιο πρόβλημα με θρόμβωση και συνεπώς είναι απαραίτητη η άμεση γνωμάτευση ενός γιατρού . Συνήθως οι ασθενείς που εμφανίζουν συχνά κράμπες  μπορούν να προχωρήσουν σε διερεύνηση της οστικής μοίρας, διερεύνηση των αγγείων, (αρτηρίες, φλέβες) και εργαστηριακές εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ