Η εγγονή της Grace Kelly μιλά για την οικογένειά της

Charlotte Casiraghi

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης για την Βρετανική Vogue, η νεαρή έχει ένα μυστήριο ύφος και αυτό είναι και το πιο γοητευτικό της χαρακτηριστικό. Μοιάζει πολύ με την μητέρα της, την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό και πολλοί τολμούν να πουν πως είναι ακόμη πιο όμορφη από εκείνη.

Το στυλ της Charlotte είναι πάντα προσεγμένο, κλασσικό, χωρίς να φαίνεται σαν να προσπαθεί ιδιαίτερα γι΄αυτό. Λίγο η φυσική της χάρη και λίγο η ομορφιά που κληρονόμησε από την μητέρα της την κάνουν αφοπλιστική. Η νεαρή έχει τον αέρα της ακλόνητης αποστασιοποίησης – δεν είναι όμως υπερβολικά απόμακρη – όσο επιτρέπεται σε μια κληρονόμο της δυναστείας του Μονακό.

Όπου και αν πάει, ότι και αν κάνει πάντα κουβαλάει την τεράστια οικογενειακή της κληρονομιά. Δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή βασιλική οικογένεια που να συνδυάζει τόση ομορφιά, γκλάμουρ, διασημότητα, σκάνδαλα και δράμα μαζί. Από τότε που η  Grace Kelly παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Rainer στο Μονακό (1956), η κληρονομιά αυτής της οικογένειας έχει γίνει αντικείμενο διακαούς ενδιαφέροντος και συζήτησης.

Βασιλική αλλά χωρίς τίτλο η Charlotte είναι η τέταρτη στη σειρά για το θρόνο στο Μονακό. Αν και η οικογένειά της έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνη επέλεξε κάτι διαφορετικό. Η ζωή της έως σήμερα είναι πολύ προσωπική και σοβαρή και το μόνο που γνωρίζουν τα μέσα για εκείνη, κατά κύριο λόγο,είναι οι επιδείξεις ιππασίας που κάνει.

“Η αγάπη μου για τα άλογα προήλθε από την αγάπη της μητέρας μου για την ιππασία” λέει.

Αν και τα περισσότερα κορίτσια του κοινωνικού τους κύκλου ξεκινούν σε μικρή ηλικία την ιππασία και στην εφηβεία την βαριούνται, εκείνη δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει αυτό το σπορ.

“Το να φροντίζεις ένα άλογο είναι πολύ ξεχωριστό. Δεν είναι σαν ένα οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους” λέει.

“Για να είσαι καλός ιππέας πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τα νεύρα σου και το θυμό σου. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση γιατί εάν δεν είσαι σίγουρη το άλογο το καταλαβαίνω και πρέπει να μπορείς να το ελέγξεις. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι που κάνουν ιππασία είναι έτσι και στην καθημερινή τους ζωή. Μπορεί η ιππασία να τους δίνει το περιθώριο να συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο,” λέει η Charlotte.

Σήμερα η Charlotte είναι επαγγελματίας ιππέας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να πάρει μέρος σε διαγωνισμούς. Φέτος σπόνσορας της είναι η Gucci, η οποία της παρέχει όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που χρειάζεται με το μονόγραμμά της.

“Η οικογένεια μου με έχει στηρίξει στην απόφαση μου να γίνω ιππέας. Βέβαια ποτέ δεν χρειάστηκα την οικονομική τους βοήθεια γι’ αυτό. Έπρεπε να βρω σπόνσορα για τους αγώνες μου όπως κάνουν όλοι οι αθλητές. Είναι ένα ακριβό σπορ. Ένα άλογο μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια στους Ολυμπιακούς” λέει.

Η Charlotte είναι το πρόσωπο της Gucci για την φετινή καμπάνια τους δηλώνοντας έτσι την εκτίμηση και το θαυμασμό της για την εταιρεία. ΄

Όταν ήταν μικρή πήγε σε δημόσιο σχολείο στη Γαλλία. Στα 18 πήγε στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα για 2 χρόνια που είναι απαραίτητο για να την δεχτούν σε μεγάλα πανεπιστήμια. “Δεν έκανα τίποτα άλλο απ΄ το να διαβάζω” λέει. “Κάθε μέρα κάθε ώρα ήταν σκληρή δουλειά και διάβασμα.”

Μετά τις σπουδές τις στη Γαλλία μετακόμισε στο Λονδίνο όπου γνώρισε τον Mario Testino και έκανε τις πρώτες εμφανίσεις της στη Vogue.

“Ένιωθε πολύ άβολα στην αρχή,” λέει ο Testino, “Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει κακή φωτογραφία. Είναι πανέμορφη.”

Διαβάζει ποίηση και λογοτεχνία και στα Αγγλικά και στα Γαλλικά. Στην ερώτηση εάν είναι ρομαντική λέει “Δεν ξέρω τι σημαίνει να είσαι ρομαντικός πια…”

Έχει κάνει μικρές παραγωγές και ταινίες μικρού μήκους στο χώρο της μόδας για την Gucci και την Chloe. Αλλά λέει πως δεν επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της μόδας. Πως θα ήταν άραγε αν συνέχισε την παράδοση της γιαγιά της Grace Kelly με το σινεμά αλλά από την πλευρά της παραγωγής και της σκηνοθεσίας …

 

 

Σχετικά άρθρα