Διαπομπεύονται ξανά οι οροθετικές ιερόδουλες!

Η επαναφορά της διάταξης Λοβέρδου με την οποία διαπομπεύθηκαν οροθετικές ιερόδουλες που είχαν συλληφθεί, ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Αδώνιδος Γεωργιάδη μετά την τοποθέτηση του στην ηγεσία του υπ. Υγείας. Η διάταξη αυτή είχε οδηγήσει ιερόδουλες στη φυλακή για να αθωωθούν στη συνέχεια. Τη διάταξη αυτή την είχε καταργήσει μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις κατηγορίες κατά της χώρας μας από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις,  η κ. Σκοπούλη.   Τώρα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, με απόφαση Γεωργιάδη η διάταξη επανέρχεται, προκαλώντας και την αντίδραση της πρώην υφ. Υγείας η οποία δηλώνει στην εφημερίδα ότι είναι απαράδεκτη η επαναφορά μιας καθαρά ρατσιστικής διάταξης που στρέφεται βίαια εναντίον ειδικών ομάδων και δεν είχε σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η κατάργηση της διάταξης ήταν συλλογική απόφαση μετά από ευρείες συζητήσεις με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, με το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, με εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν ήταν προσωπικό μου καπρίτσιο. Καπρίτσιο ήταν η εισαγωγή της για προεκλογικούς λόγους και η τωρινή επαναφορά της. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ρατσισμού. Η δράση της Χρυσής Αυγής δεν είναι διαφορετική από αυτή, είναι παρόμοια» σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Σκοπούλη.

«Η επαναφορά της διάταξης είναι υποκριτική. Υπάρχουν μείζονα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, τα οποία η πολιτεία κάνει ότι δεν τα βλέπει» επισημαίνει από την πλευρά της η Λιάνα Μαΐλη, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.   Από την πλευρά του υπουργείου γίνεται λόγος για ύπαρξη νομικού κενού μετά την κατάργηση της διάταξης, κενό που φρόντισε να αναπληρώσει με την απόφαση του ο Γεωργιάδης, μέσα σε ένα 24ωρο από την ανάληψη του υπουργείου που του ανέθεσε ο Σαμαράς.. Όπως δηλώνει η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο θα καταθέσει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα