5 πολύ αδιάκριτες ερωτήσεις για τον αυνανισμό

Ο αυνανισμός είναι ένα θέμα που σπάνια κοινοποιείται ή συζητιέται σε δημόσιο επίπεδο ακόμη και με τους πιο κοντινούς μας φίλους.

Αλλά είναι ένα φυσιολογικό μέρος της σεξουαλικότητας των ανθρώπων, ακόμη και αν έχουν σχέση με ένα άλλο πρόσωπο. Ακόμα κaι αν μερικοί άνθρωποι διδάσκονται από την παιδική ηλικία, ότι ο αυνανισμός είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουν, οι ερευνητές λένε πως είναι φυσιολογικός, και μέρος μιας υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σε αυτό το άρθρο ο John M. Grohol, ψυχοθεραπευτής και ειδικός σε σεξουαλικά ζητήματα, αναφέρει 5 πολύ συνηθισμένους… μύθους απαντώντας σε ερωτήματα δικών του ασθενών.

Μήπως ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση ή τραυματισμούς;

Ο μύθος ότι ο αυνανισμός οδηγεί σε τύφλωση έχει καταρριφθεί πολλές φορές. Αλλά φαίνεται να απασχολεί τους νέους συχνά. Παίρνω επιστολές από νέους άνδρες που ανησυχούν ότι ο αυνανισμός προκαλεί καμπύλη στο πέος τους.

Στην πραγματικότητα κάποια καμπυλότητα του πέους σε στύση είναι κοινό φαινόμενο και ασήμαντο. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο αυνανισμός θα τους αναγκάσει να μην θεωρούνται πλέον παρθένες, σε κοινωνίες όπου η παρθενιά εξακολουθεί να είναι πολύτιμη. Ο αυνανισμός δεν προκαλεί κανένα από αυτά τα προβλήματα.

Υποθέτω ότι οι ανησυχίες αυτές πηγάζουν από τις ενοχές που οι άνθρωποι φαίνεται να αισθάνονται για τον αυνανισμό. Ο αυνανισμός θεωρείται μια αδυναμία, κάτι που ένα πραγματικά ισχυρό άτομο μπορεί και πρέπει να σταματήσει να κάνει.

Ωστόσο είναι μια πολύ συχνή πρακτική. Πιθανώς το 90% των ανδρών να έχουν αυνανιστεί κάποια στιγμή στη ζωή τους. Επίσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο μεταξύ των γυναικών, ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωσή τους όπου άρχισαν να επιτρέπουν στις γυναίκες να γνωρίζουν και εκτιμούν το σώμα τους.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που το κάνουν, η ιατρική επιστήμη θα είχε σίγουρα πολλές ευκαιρίες για να καθορίσει εάν η πρακτική αυτή προκαλεί οποιαδήποτε ιατρικά προβλήματα, και η αλήθεια είναι ότι ούτε η τύφλωση, ή το παραμορφωμένο πέος, ή η στειρότητα, ή η ψυχική ασθένεια ή άλλα προβλήματα, έχουν ποτέ αποδοθεί στον αυνανισμό.

Οι σύζυγοι εξακολουθούν να αυνανίζονται μετά τον γάμο;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αισθάνεστε ένοχοι για τον αυνανισμό ακόμα κι αν είστε παντρεμένοι. Οι περισσότεροι άνδρες και οι γυναίκες συνεχίζουν να αυνανίζομαι όταν είναι σε μια σχέση, και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που αυνανίζονται περισσότερο, έχουν περισσότερο(και πιο ικανοποιητικό) σεξ. Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και αυνανίζονται για πολλούς και διάφορους λόγους. Συχνά οι άνδρες και οι γυναίκες το κάνουν είτε για να έρθουν σε οργασμό, είτε για να ανακουφίσουν τον εαυτό τους από το άγχος, ή απλά επειδή είναι πολύ ερεθισμένοι αλλά δεν θέλουν να περάσουν από την όλη διαδικασία του σεξ.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε το σώμα σας, που οδηγεί σε καλύτερο σεξ με τον/την σύντροφο σας. Οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιούν τον αυνανισμό ως έναν τρόπο για να μάθουν πώς να ελέγχουν τους οργασμούς τους, ενώ οι γυναίκες μπορούν να μάθουν πώς να έχουν οργασμό πιο εύκολα.

Γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται για τον αυνανισμό;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνουμε για τον αυνανισμό ενώ μεγαλώνουμε, είναι αρκετά κοινό να διατηρούμε ορισμένα στοιχεία ντροπής και αμηχανίας σχετικά με αυτή την πολύ φυσική και υγιή δραστηριότητα. Αυτό που μπορεί να κάνει μια γυναίκα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δοκιμάσει τον κοινό αυνανισμό με σβηστά φώτα αν βέβαια η ίδια το επιθυμεί.

Μπορεί o αυνανισμός να με βοηθήσει να μάθω πως να έρθω σε οργασμό;

Είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να νιώθουν άνετες με το σώμα τους και θέλουν να απολαύσουν το σεξ μόνες τους ή με έναν σύντροφο. Δυστυχώς, συχνά αποθαρρύνονται από την εξερεύνηση του ίδιο τους του σώματος και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμα σίγουρες για το τι είδους διέγερση τους αρέσει.

Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους τόσες πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν έχουν οργασμό. Θα πρέπει να μάθετε τι σας αρέσει, πριν να μπορείτε να πείτε ή να διδάξετε το σύντροφό σας.

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να συστήσω είναι ότι μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε τον εαυτό σας. Μην συγκεντρώνετε το μυαλό σας στο να έχετε οργασμό. Πρώτα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας.

Ένα άλλο πράγμα που θα ήθελα να προτείνω είναι να προσπαθήσετε να εξερευνήσετε το σώμα σας χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη και ένα φακό. Οι γυναίκες δεν μπορούν να δουν τα γεννητικά όργανά τους τόσο εύκολα όσο οι άνδρες.

Μπορώ να πω στον σύντροφό μου ότι αυνανίζομαι;

Το αν πρέπει ή όχι να πείτε στον σύζυγό σας για τον αυνανισμό είναι πραγματικά στο χέρι σας. Σας χειροκροτώ που φροντίζετε τη δική σας σεξουαλική ευχαρίστηση και μεριμνάτε για τον εαυτό σας, όπως απαιτείται. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να πιέζουν τους συντρόφους τους στη διάρκεια της σεξουαλική τους δραστηριότητας το οποίο μπορεί να προσθέσει περισσότερο αρνητική πίεση στη σχέση.

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε για το πώς πιστεύετε ότι θα ανταποκριθεί ο σύντροφος σας στη γνωστοποίησή για τον αυνανισμό σας. Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα; Ή πιστεύετε ότι θα αισθανθεί άσχημα που δεν σας ικανοποιεί σεξουαλικά; Θα μπορούσατε να μιλήσετε μαζί του για το θέμα αυτό με ένα γενικό τρόπο. Έτσι μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να απαντήσει.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Και ο άνδρας έχει ταμπού στο σεξ: Ποια είναι αυτά;

4 ξεκούραστες στάσεις για καλό σεξ μετά τη δουλειά!

Οι σεξουαλικές διαταραχές στη γυναίκα που μπορεί να σε ανησυχήσουν

Τα 5 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζεις για τη στύση

Οι τροφές που «απαγορεύεται» να φας πριν κάνεις σεξ

Σχετικά άρθρα