Tα μακιγιάζ για κάθε σχήμα των ματιών!

Όπως τα ρούχα, τα παπούτσια και το κόκκινο κραγιόν έτσι και το μακιγιάζ των ματιών είναι εξίσου σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το χρώμα των ματιών και τον τόνο του δέρματος, το σχήμα των ματιών παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του είδους της σκιάς και των τακτικών γραμμών που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς.

 

Αμυγδαλωτά μάτια

Τα περισσότερα μάτια μοιάζουν με ελλειψοειδές αμύγδαλο. Για να τονίσετε αυτό το σχήμα των ματιών, το τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσετε σκούρα σκιά για το περίγραμμα και έτσι να προσθέσετε βάθος. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μία απαλή μπεζ σκιά από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι το κόκαλο του φρυδιού. Στη συνέχεια βάλτε ένα ματ σοκολατί στο κινητό βλέφαρο, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πινελάκι.

 

Μάτια που μοιάζουμε με κουκούλες

Αυτό σημαίνει ότι τα μάτια δεν έχουν αισθητή διάκριση στο βλέφαρο ούτε “τσαλακώνονται”. Έχουμε λοιπόν και εδώ ως στόχο να δημιουργήσουμε μια ψευδαίσθηση του βάθους. Με ένα μεσαίο πινέλο σκιάς, εφαρμόζετε μια έντονη ματ σκιά στην κόγχη του βλεφάρου. Και στη συνέχεια σβήστε τις έντονες γραμμές. Ολοκληρώστε το look βάζοντας μάσκαρα για να ανοίξει το μάτι και να φαίνεται μεγαλύτερο.

 

Στρογγυλά μάτια

Τα στρογγυλά μάτια έχουν κυκλικό σχήμα και είναι συνήθως μεγάλα σε μέγεθος. Για να μαλακώσετε την εμφάνιση σας και να δημιουργήσετε ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε eyeliner. Δημιουργείστε έντονες γραμμές στα πλάγια του ματιού και να προσθέσετε το μήκος.

 

Μικρά μάτια

Το τέχνασμα για να κάνεις τα μικρά μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, δεν είναι να καθορίζουμε έντονες γραμμές γιατί θα τονίσουν τα μικρό μέγεθος του ματιού. Γι’ αυτό να εστιάζετε περισσότερο στις εξωτερικές γωνίες και να σβήνετε τις έντονες γραμμές για να μην έχετε ψεύτικο αποτέλεσμα.

 

Μεγάλα μάτια

Χρησιμοποιήστε βαθύτερες ματ σκιές για να μετριάσετε ένα αρκετά μεγάλο βλέμμα, αφού οι σκιές που στραφταλίζουν θα ανοίξουν περισσότερο το μάτι, κάνοντάς το αντιαισθητικό. Πρώτα σχεδιάστε μια παχιά γραμμή στο καπάκι με ένα μαύρο μολύβι. Κάντε το ίδιο και στο κάτω μέρος του ματιού και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να κλείσει το βλέμμα.

 

Πεσμένα μάτια

Εάν είναι αποτέλεσμα της γήρανσης ή της γενετικής, υπάρχουν τρόποι να ζωντανέψεις ένα χαλαρωμένο βλέμμα, με το σωστό μακιγιάζ. Ξεκινήστε με την εφαρμογή μιας φωτεινής σκιάς στην εσωτερική γωνία των βλεφάρων. Στη συνέχεια βάλτε μια καφέ σκιά στην κόγχη του ματιού για να σηκώσετε το βλέμμα. Με την εφαρμογή μιας ελαφριάς απόχρωσης στις εσωτερικές γωνίες, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός πιο ξύπνιου βλέμματος.

Σχετικά άρθρα