10 μυστικά για λαμπερά και δυνατά μαλλιά!

1. Απαραίτητο καθάρισμα των μαλλιών, τουλάχιστον κάθε 2 μήνες. Με το συχνό και σωστό καθάρισμα, επιτυγχάνουμε μια όμορφη και υγιή όψη των μαλλιών, ενώ αποφεύγουμε την ψαλίδα και την ξηρότητα που δημιουργεί το συχνό styling, καθώς και κάποια προϊόντα styling, (δυνατά hair-spray, extreme hold gel, υγρές λακ), που είναι άκρως καταστροφικά για την υγεία της τρίχας.

2. Σωστή και απαλή χρήση του σαμπουάν, κατά την εφαρμογή του στο λούσιμο. Με απαλές κινήσεις, βοηθάμε περισσότερο στην καλύτερη και ασφαλέστερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής.

3. Επίσης, καταφέρνουμε καλύτερο καθαρισμό, και αποφεύγουμε το σπάσιμο της τρίχας, και τις δυσάρεστες συνέπειες του στην εμφάνιση των μαλλιών.

4. Σωστή επιλογή των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Για κάθε τύπο μαλλιών, χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα, κατάλληλα για την εκάστοτε θέση που βρίσκονται τα μαλλιά μας, πάντα προτεινόμενα από τον ειδικό κομμωτή που εμπιστευόμαστε.

5.  Αποφεύγουμε την συχνή χρήση επαγγελματικών ψαλιδιών για ίσιωμα και για μπούκλες, καθ’ ότι είναι πολύ εύκολο όταν δεν ξέρουμε να δημιουργήσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά μας. Προσοχή ακόμα και στα πιστολάκια όταν είναι για επαγγελματική χρήση, λόγω της υψηλής δύναμής τους.

6. Η συχνή χρήση βαφών και τεχνικών εφαρμογών σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι ίσως η πιο επίπονη διαδικασία για την υγιή κατάσταση των μαλλιών. Απευθυνόμαστε μόνο σε ειδικούς, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις επιβλαβείς συνέπειές τους.

7. Σε μαλλιά βαμμένα ή με ανταύγειες, συνιστάται εντατική χρήση μάσκας ή ενυδατικού προϊόντος, καθ’ ότι η χημική διαδικασία που έχουν υποστεί, προκαλεί μεγάλη ξηρότητα στην τρίχα, με καταστροφικές συνέπειες.

8. Πάντα με την πολύτιμη γνώμη του κομμωτή μας, και ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορούμε να διατηρήσουμε υγιή και δυνατά μαλλιά, έχοντας την χρωματική όψη που μας αρέσει.

9. Οι τάσεις της μόδας, κάθε εποχή και κάθε χρόνο, δίνουν πάντα ιδέες και λύσεις για να ανανεώσετε το στυλ σας! Τολμήστε! Έχει μεγάλη σημασία, να ταιριάζει το στυλ των μαλλιών μας, με την προσωπικότητά μας. Μειώνοντας το άγχος, πραγματικά θα παρατηρήσουμε αισθητή βελτίωση της όψης των μαλλιών μας. Τεστάρετε τα μαλλιά σας, τις μέρες που είστε πραγματικά ευδιάθετη και θα δείτε την διαφορά της εμφάνισής τους…

10. Η επιτυχημένη εμφάνιση, εξαρτάται πάντα από έναν αρμονικό συνδυασμό, μαλλιών, make-up, και σωστού ντυσίματος. Προσαρμόζουμε πάντα, ανάλογα τα χρώματα που υπάρχουν στην εμφάνισή μας.

 

Πηγή: fashionaddicted.gr

Σχετικά άρθρα