Φτιάξτε μιλφέιγ με κρέμα και τριμμένη σοκολάτα

12 Ιουλίου 2013


Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε ένα πολύ γευστικό, δροσερό και αφράτο γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες... Μιλφέιγ με κρέμα και τριμμένη σοκολάτα!


Οι μερίδες είναι για 5 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 40' και για το ψήσιμο 15'.



Υλικά


4 φύλλα σφολιάτας


Για την κρέμα

3 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής

500 ml γάλα πλήρες

550 ml ζαχαρούχο γάλα

2 βανίλιες σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι


Για την διακόσμηση

1500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη


Διαδικασία


Για τα φύλλα:


Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.


Για την κρέμα:


Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την κρέμα. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίξτε 400 γρ. σαντιγί. Ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Για το μοντάρισμα:


Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα , επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, και τελειώνουμε με φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.


*Η κρέμα στο μιλφέιγ ταιριάζει με φρέσκες φράουλες και μπορείτε να το πασπαλίσετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ