Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε ένα πολύ γευστικό, δροσερό και αφράτο γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες… Μιλφέιγ με κρέμα και τριμμένη σοκολάτα!
Οι μερίδες είναι για 5 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 40′ και για το ψήσιμο 15′.
Υλικά
4 φύλλα σφολιάτας
Για την κρέμα
3 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής
500 ml γάλα πλήρες
550 ml ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την διακόσμηση
1500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Διαδικασία
Για τα φύλλα:
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.
Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την κρέμα. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίξτε 400 γρ. σαντιγί. Ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για το μοντάρισμα:
Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα , επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, και τελειώνουμε με φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
*Η κρέμα στο μιλφέιγ ταιριάζει με φρέσκες φράουλες και μπορείτε να το πασπαλίσετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.