Φτιάξτε μιλφέιγ με κρέμα και τριμμένη σοκολάτα

12 Ιουλίου 2013


Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε ένα πολύ γευστικό, δροσερό και αφράτο γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες... Μιλφέιγ με κρέμα και τριμμένη σοκολάτα!


Οι μερίδες είναι για 5 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 40' και για το ψήσιμο 15'.



Υλικά


4 φύλλα σφολιάτας


Για την κρέμα

3 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής

500 ml γάλα πλήρες

550 ml ζαχαρούχο γάλα

2 βανίλιες σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι


Για την διακόσμηση

1500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη


Διαδικασία


Για τα φύλλα:


Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.


Για την κρέμα:


Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την κρέμα. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίξτε 400 γρ. σαντιγί. Ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Για το μοντάρισμα:


Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα , επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, και τελειώνουμε με φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.


*Η κρέμα στο μιλφέιγ ταιριάζει με φρέσκες φράουλες και μπορείτε να το πασπαλίσετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι μηχανισμοί άμυνας και οι δικαιολογίες ενός καπνιστή
Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να...
O φόβος για το μέλλον
Κανένας μας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει...
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...