«Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν κλείνει»

Με τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα εκκαθάρισης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας αλλά, εν λειτουργία ανασύνθεσης της, εμφανίστηκε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά. Δήλωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση είναι εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την τεκμηριωμένη, όπως την χαρακτήρισε, απάντηση που έχει στείλει σχετικά με την λειτουργία της ΕΑΣ.

Νωρίτερα, η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για σκόπιμη προγραμματισμένη φθορά της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ, και την προώθηση από την κυβέρνηση σχεδίου συρρίκνωσης της, εν λειτουργία.

Η κ. Γεννηματά απέκρουσε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και τόνισε ότι, τόσο με την εκφρασμένη άποψη του πρωθυπουργού όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.

“Αυτό τον καιρό, προωθείται η συρρίκνωση και η εκκαθάριση εν λειτουργία της Αμυντικής Βιομηχανίας. Το αποτέλεσμα θα είναι 2.600 άτομα να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των απολύσεων. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία είναι ο αδύναμος κρίκος. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο σχέδιο αυτό

Σχετικά άρθρα