Δόθηκαν άδειες παραμονής με αγορές ακινήτων

Οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων έχουν ήδη χορηγηθεί, σε εφαρμογή των διατάξεων του επενδυτικού νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων, ενώ άλλες δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών. Αφορμή ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group, Li Hao, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα (Αθήνα και περιφέρεια), προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής.

Γι αυτόν τον λόγο η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας με ένα μεγάλο portfolio ακινήτων που έχει, ήδη, στη διάθεσή της από ενδιαφερόμενους πωλητές και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες συναλλαγές.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Li Hao για τη συνεργασία του και επεσήμανε ότι η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει μία απλή διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών παραμονής, η οποία επιτρέπει στον επενδυτή να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων με πολύ ταχύ τρόπο.

Σχετικά άρθρα