Πως να προετοιμάσετε το παιδί για τη πρώτη μέρα στο σχολείο

29 Αυγούστου 2013

Η πρώτη μέρα στο σχολείο κοντοζυγώνει και το πιτσιρίκι σας αγωνιά; Δείτε πως μπορείτε να κάνετε αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή

Κάντε πρόβα τη πρώτης μέρας : Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ρουτίνα ύπνου τη βδομάδα πριν πάει σχολείο. Αυτό θα το βοηθήσει να συνηθησει το πρωινό ξύπνημα . Να πάρει σε μια ρουτίνα ύπνου πριν από την πρώτη εβδομάδα του σχολείου θα είναι βοηθός στην ελάφρυνση το σοκ του να ξυπνήσει νωρίς.  Φτιάξτε του τη σχολική τσάντα με ένα τετραδιο και μολύβι . Βάλτε του επίσης και ένα ταπεράκι με φαγητό για μη τυχόν πεινάσει. Οσο πιο οργανωμένο είναι, τόσο πιο ομαλά θα εξελιχθούν τα πράγματα.  Επίσης θα ήταν καλό αν μερικές μέρες πριν πηγαίνατε να περπατήσετε έξω από το σχολικό χώρο ώστε να του μειώσετε το άγχος .

Γνωρίστε τους γείτονες: Aν γνωρίζεται γείτονες που και τα παιδιά τους θα πάνε στην ίδια τάξη με το δικό σας, θα ήταν καλό να τα φέρετε σε επαφή.Έτσι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο άγνωστα πρόσωπα όταν πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο.

Μιλήστε με το παιδί σας: η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο σχολείο και γενικά το σχολείο σαν ιδέα αποτελει μια μεγάλη μετάβαση για τη ζωή του παιδιού σας. Ρωτήστε το, τι είναι αυτά που τον απασχολούν, τι απορίες έχει και τι το φοβίζει ακριβώς. Όσο πιο πολλά ξέρετε τόσο το καλύτερο γιατί και εκείνο θα ηρεμίσει και εσεις θα ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε.

Πάρτε μέρος στο σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων: Mε το συμματάσχετε σε τέτοιου είδους συλλόγους θα μπορέσετε να προσφέρετε το καλύτερο δυνατό για το παιδί αλλά κυρίως θα μπορέσετε να καταλάβετε τι περιβάλλει το παιδί και να διευθετήσετε σημαντικά ζητήματα που αλλιώς δεν θα μπορούσατε να καταλάβετε ότι υπάρχουν

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...