Σπιτικό πικάντικο χάμπουργκερ

29 Αυγούστου 2013

Σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτικά πικάντικα χάμπουργκερ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά

3 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση

4 κ. σούπας σάλτσα σόγια

1/4-1/2 κ. γλυκού Tabasco

4 κ. σούπας μέλι 

2 κ. ξίδι βαλσάμικο

1 κομμάτι (σαν μικρό καρύδι) τζίνζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, με λίγο πάχος 

750 γρ. κιμά χοιρινό, με λίγο πάχος

ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από τους κιμάδες, και λιώστε τα σε πολτό. Σε γαβάθα ανακατέψτε τον πολτό αυτό με τους κιμάδες και σχηματίστε με το μείγμα 6 μπιφτέκια. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ζεστάνετε καλά το γκριλ ή βάλτε στην εστία τηγάνι αντικολλητικό ή γκριλιέρα να κάψει, αλείφοντας με ελαιόλαδο. Ψήστε τα χάμπουργκερ περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το γούστο σας. Σερβίρετε σε τσιαμπάτα ή ψωμάκι ολικής αλέσεως, με κρεμμύδι και μουστάρδα. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ