Αρχίζει το 32ο Πανελλήνιο φεστιβάλ βιβλίου

30 Μαΐου 2013


Για 32η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τις 7 έως τις 23 Ιουνίου 2013, στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου  «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες) ο οποίος υποστηρίζει  έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.

Πλήθος  εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού  που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου φιλοξενούνται  τόσο στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου αλλά και σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων και ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Το 32ο  Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά.«Στα 32 χρόνια αδιάλειπτης  λειτουργίας  το Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης  θα πραγματοποιηθεί  από τις 7 έως τις 23 Ιουνίου 2013 στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, λόγω των εργασιών του συνεχίζονται στην παραλία. Ευελπιστούμε ότι από το 2014 το Φεστιβάλ θα επιστρέψει στον χώρο όπου ξεκίνησε, στην Παραλία. Η ιδέα για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Βιβλίου,  πριν από 32 χρόνια,  ανήκει στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, και στόχο είχε να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει «φθηνό και καλό βιβλίο». Με το Φεστιβάλ Βιβλίου οι φιλαναγνώστες άρχισαν να αγοράζουν βιβλία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και έτσι σιγά –σιγά καθιερώθηκε η καλοκαιρινή αγορά βιβλίου που πριν το Φεστιβάλ δεν υπήρχε. Υπήρχε μόνο η χριστουγεννιάτικη αγορά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο θα ακολουθήσουν  την βόλτα στην πλατεία  - για φέτος -  με τα βιβλία», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Το 32ο Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης , το Δήμο Θεσσαλονίκης, και  τελεί  υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και   της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά και Κυριακές 11. 00 -  2.00 το μεσημέρι και 6.30 το απόγευμα με 10.00  το βράδυ

Σάββατο όλη μέρα : 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ