Λουκάνικο και μελιτζάνες σουβλάκια με καυτερή σάλτσα πιπεριά

30 Αυγούστου 2013

Σας προτείνουμε ένα πικάντικο πιάτο, λουκάνικο και μελιτζάνες σουβλάκια με καυτερή σάλτσα πιπεριά.

 

Υλικά

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ. γλυκού ζάχαρη

1 κ. γλυκού πάστα αντζούγιες 

1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό από λεμόνι

2 πράσινες καυτερές πιπεριές μήκους 5 εκ. περίπου, ψιλοκομμένες με τα σπόρια (βάλτε γάντια γιατί καίνε)

8 σουβλάκια ξύλινου μήκους 25 εκ., που θα τα έχετε μουσκέψει σε νερό σκεπασμένα για τουλάχιστον 30 λεπτά

1/2 κιλό λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες με πάχος 2 εκ. περίπου

1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους περίπου 1 εκ., αλατισμένες καλά 1 ώρα, πλυμένες και στραγγισμένες

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη μαρινάδα; Σε μπολ αναμείξτε το σκόρδο, τη ζάχαρη, την πάστα αντζούγια, το χυμό λεμόνι, την πιπεριά και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Περάστε στα σουβλάκια εναλλάξ 2 κομμάτια λουκάνικο και 2 μελιτζάνα. Τοποθετήστε τα σε ρηχό πιάτο σε ένα στρώμα και περιχύστε τη μαρινάδα. Αφήστε να μαριναριστούν σκεπασμένα σε ψυγείο για 2 ώρες ή αποβραδίς. Στραγγίξτε τα σουβλάκια. Ανάψτε την ψησταριά ή το γκριλ και λαδώστε καλά τη σχάρα. Ψήστε τα σουβλάκια 15 λεπτά περίπου συνολικά, μέχρι το λουκάνικο να ψηθεί καλά. Σερβίρετε τη μαρινάδα σε γαβάθα, ως σάλτσα. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ