Λουκάνικο και μελιτζάνες σουβλάκια με καυτερή σάλτσα πιπεριά

30 Αυγούστου 2013

Σας προτείνουμε ένα πικάντικο πιάτο, λουκάνικο και μελιτζάνες σουβλάκια με καυτερή σάλτσα πιπεριά.

 

Υλικά

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ. γλυκού ζάχαρη

1 κ. γλυκού πάστα αντζούγιες 

1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό από λεμόνι

2 πράσινες καυτερές πιπεριές μήκους 5 εκ. περίπου, ψιλοκομμένες με τα σπόρια (βάλτε γάντια γιατί καίνε)

8 σουβλάκια ξύλινου μήκους 25 εκ., που θα τα έχετε μουσκέψει σε νερό σκεπασμένα για τουλάχιστον 30 λεπτά

1/2 κιλό λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες με πάχος 2 εκ. περίπου

1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους περίπου 1 εκ., αλατισμένες καλά 1 ώρα, πλυμένες και στραγγισμένες

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη μαρινάδα; Σε μπολ αναμείξτε το σκόρδο, τη ζάχαρη, την πάστα αντζούγια, το χυμό λεμόνι, την πιπεριά και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Περάστε στα σουβλάκια εναλλάξ 2 κομμάτια λουκάνικο και 2 μελιτζάνα. Τοποθετήστε τα σε ρηχό πιάτο σε ένα στρώμα και περιχύστε τη μαρινάδα. Αφήστε να μαριναριστούν σκεπασμένα σε ψυγείο για 2 ώρες ή αποβραδίς. Στραγγίξτε τα σουβλάκια. Ανάψτε την ψησταριά ή το γκριλ και λαδώστε καλά τη σχάρα. Ψήστε τα σουβλάκια 15 λεπτά περίπου συνολικά, μέχρι το λουκάνικο να ψηθεί καλά. Σερβίρετε τη μαρινάδα σε γαβάθα, ως σάλτσα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +28663+43396+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ