Έρευνα: o ομοφοβικός είναι πολύ πιθανόν να είναι ομοφυλόφιλος

30 Αυγούστου 2013

Παρά τις πρόσφατα γεγονότα με την αναγνώριση των ομοφυλόφιλων γάμων και τις προσπάθειας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών για ίσα δικαιώματα, ακόμα και τώρα υπάρχει το taboo του ομοφυλόφιλου. Σε κάποιες χώρες μάλιστα θεωρείτε και σαν αδίκημα το οποίο και πρέπει να τιμωρηθεί.  Ένα σύγχρονο παράδειγμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυτό της Ρωσίας όπου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν , υπέγραψε επίσημο έγγραφο το οποίο μέσα δίνει την απόλυτη ελευθερία στους αστυνομικούς να συλλάβουν οποιονδήποτε επιδείκνυε δημόσια ομοφυλοφιλική  συμπεριφορά.  Μπορεί άνθρωποι σαν το Πούτιν κατά βάθος να έλκονται από άτομα του ίδιου φίλου;

Υπάρχει μια σχετική έρευνα που υποδεικνύει ακριβώς αυτό. Συγκεκριμένα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 1993, αξιολογήθηκαν τα επίπεδα ομοφοβίας μεταξύ 64 ανδρών σε σχέση με το τι τους προκαλούσε ερωτική διέγερση.  Τα ερωτικά βίντεο συμπεριελάμβαναν σκηνές από ετεροφυλοφιλικό σεξ, λεσβιακό σεξ αλλά και σεξ μεταξύ γκέι ανδρών. Οι άνδρες που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία ήταν και εκείνοι που είχαν διεγερθεί από τις σκηνές του ομοφυλοφιλικού σεξ.

Μια ακόμη πιο πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που είχαν μεγαλώσει σε ένα αυταρχικό σπίτι  ήταν πιο σύνηθες να έχουν καταπιεσμένες σεξουαλικές προτιμήσεις  προς το ίδιο φύλο και να επιδεικνύουν εχθρότητα προς τους ομοφυλόφιλους.

Είναι αδύνατον να εξαφανίσουμε την ομοφυλοφιλία είτε μέσω των ανθρώπων που της εναντιώνονται, είτε μέσω των κοινωνιών που ψάχνουν να τη καταπιέσουν. Όπως είπαμε και πιο πάνω, ορισμένες χώρες συμπεριλαμβανομένων του Ιραν και της Σαουδικής Αραβίας όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο. Παρόλαυτά , το Ιράν έχει μια  underground κοινωνία ομοφυλόφιλων η οποία ανθίζει όσο πάει ο καιρός. Επίσης έχει βρεθεί ότι οι άντρες από το Πακιστάν κοιτάνε πολύ συχνά σε ομοφυλοφιλικά sites.

Eν κατακλείδι,όσο και να καλλιεργηθεί η ομοφοβική κουλτούρα, ένα πράγμα είναι σίγουρο-η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν μπορεί να περιοριστεί από κανέναν νόμο και ιδεολογία.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...