Πλατυποδία: Τί είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε;

30 Αυγούστου 2013

Κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα πλατυποδίας όταν η καμάρα στο εσωτερικό των ποδιών  είναι πεπλατυσμένη, επιτρέποντας ολόκληρο το πέλμα του ποδιού  να αγγίξει το πάτωμα. Είναι μια κοινή και συνήθως ανώδυνη κατάσταση, και συνήθως συμβαίνει όταν οι καμάρες δεν αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία. Σε άλλες περιπτώσεις, η πλατυποδία μπορεί να αναπτυχθεί μετά από έναν τραυματισμό. Μερικές φορές, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα γόνατα και στους αστραγάλους επειδή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει τη βέλτιστη ευθυγράμμιση των ποδιών σας.

Για να βοηθήσετε τα παιδιά σας με την πλατυποδία μπορείτε:

  • Να τα βάζετε να περπατάνε ξυπόλυτα στο σπίτι  για να σκληρύνουν οι μύες των πελμάτων τους
  • Να βάλετε ειδικά στηρίγματα σιλικόνης στο εσωτερικό του παπουτσιού για να σηκώνεται ελάχιστα η καμάρα
  • Πάντα να αγοράζετε καλής ποιότητας παπούτσια

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν  συμπτώματα που σχετίζονται με την πλατυποδία. Σε άλλες περιπτώσεις έχουν πόνους στα πόδια, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας ή στην καμάρα του ποδιού. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο οίδημα στο εσωτερικό του αστραγάλου.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Συζητήστε με το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε πόνους στα πόδια.

Αιτίες

Η πλατυποδία είναι φυσιολογική σε βρέφη και νήπια, επειδή η καμάρα του ποδιού δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Στους περισσότερους ανθρώπους η καμάρα αναπτύσσεται κατά την παιδική ηλικία, αλλά σε κάποιους άλλους δεν αναπτύσσονται ποτέ οι καμάρες.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
niko***** ****
10:50 Τρίτη 24/09/2013
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΘΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΛΙΟΣΗ 20 ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ 11 ΧΡΟΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΛΙΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...