Παγιδευμένος φάκελος εξερράγη σε σπίτι δικαστικού. Υποψίες για συνεργασία FAI-Πυρήνων Φωτιάς

2 Σεπτεμβρίου 2013

Ενας παγιδευμένος φάκελος εξερράγη το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι δικαστικού στο Χολαργό. Από την ανάφλεξη δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς παραπέμπει σε αντίστοιχες επιθέσεις της συνεργασίας FAI-Πυρήνες της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο φάκελος βρισκόταν μέσα σε ένα ντοσιέ και περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ανάφλεξης με πυρίτιδα κυνηγετικού φυσιγγίου και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ, ενώ ως αποστολέας αναφέρονταν οι «Γιατροί χωρίς σύνορα».

Τον φάκελο παρέδωσε στο δικαστικό- που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις τρομοκρατίας- μία γειτόνισσά του που κρατούσε την αλληλογραφία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έλειπε. Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Οταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Οπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, είναι πανομοιότυπος με άλλους φακέλους οι οποίοι έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς. Ο φάκελος αυτός παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ