Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα

2 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο, χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα. 

 

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο

μαρινάδα

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο

μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 κ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη

 

Για τα σαλατικά:

καρδιά από 1 μικρό μαρούλι

καρδιά από 2 αντίδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι ρόκα

3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο (τα σαλατικά πλυμένα και καλά στραγγισμένα) 

 

Εκτέλεση:

Μόλις το χταπόδι αρχίσει να σφίγγει, κόψτε ένα ένα τα πλοκάμια. Φτιάξτε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Βάλτε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίστε τα να αλειφτούν παντού. Σκεπάστε και διατηρήστε το χταπόδι στο ψυγείο μια νύχτα, και μέχρι 2 μέρες, Στην ψησταριά ετοιμάστε τα κάρβουνα ή προθερμάνετε καλά το γκριλ. Στραγγίξτε τα πλοκάμια και ψήστε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι το χταπόδι να ροδίσει καλά. Κόψτε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύστε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατέψτε. Βάλτε τα σε χωριστά πιάτα ή σε απλωτή γαβάθα, βάζοντας από πάνω το ψημένο χταπόδι. Σερβίρετε μαζί την υπόλοιπη μαρινάδα ως σάλτσα. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Η Σκέψη της ημέρας
14:58 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε