Γαρίδες με μάραθο και φέτα

3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας προτείνει γαρίδες με μάραθο και τυρί φέτα.

Μερίδες 2

Χρόνος προετοιμασίας 15'
χρόνος μαγειρέματος 18'
 
Υλικά
 
15 γαρίδες
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 μαραθόριζα ή 1/2 ματσάκι μάραθο χοντροκομμένο
5 κ. σούπας ούζο
1/3 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
150 γρ. φέτα τριμμένη
3 κ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίς να βγάλουμε το κεφάλι τους. Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη τους. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε να μαραθούν για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και την φέτα. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμί στο φούρνου.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ