Φτιάξτε παραδοσιακά σουτζουκάκια!

4 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα σας προτείνουμε υπέροχα, αρωματικά σουτζουκάκια, ένα πιάτο που θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια.

Υλικά

½ κιλό κιμά (χοιρινό-μοσχαρίσιο)
4 φέτες ψωμιού
1 αβγό
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κουταλάκι κύμινο

αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα:
3 φλιτζ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι πελτέ
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚτέλεση


Μούλιασε σε ένα μπολ με νερό τις φέτες του ψωμιού για 3-4 λεπτά, πρώτα αφαίρεσε την κόρα και, στύψ’ τις καλά με τα χέρια βάλε την ψίχα σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αβγό, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζύμωσε καλά το μείγμα για να ενωθούν τα υλικά και πλάσε σουτζουκάκια στενόμακρου σχήματος και μήκους περίπου 5 εκατοστών. Αλεύρωσέ τα τώρα τινάζοντας το περιττό αλεύρι και τηγάνισέ τα σε ένα τηγάνι όπου έχεις ζεστάνει το λάδι. Πήραν ομοιόμορφα χρώμα; Τότε βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα. Εν τω μεταξύ, μπορείς κάλλιστα να λιώσεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και να σοτάρεις το κρεμμύδι. Μόλις χρυσίσει, σβήσε με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί για να μη μεθύσουν τα σουτζουκάκια. Πρόσθεσε τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγόβρασε για 10 λεπτά. Ρίξε στη συνέχεια και τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και σιγόβρασέ τα για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σέρβιρε τα σουτζουκάκια, όχι όμως ξεροσφύρι: συνόδευσέ τα με ρύζι με λαχανικά και περίχυσέ τα με τη σάλτσα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ