Κεφτεδάκια με μπαχαρικά και σάλτσα γιαουρτιού

5 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε αρωματικά κεφτεδάκια με μπαχαρικά και σάλτσα γιαουρτιού.


Για τα κεφτεδάκια
250 γρ. χοιρινός κιμάς
250 γρ. βοδινός ή μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 αβγό μεσαίου μεγέθους
1 κουταλάκι γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένοι
1/2 κουταλάκι γλυκού κορίανδρο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο συν 1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου
2 κούπες ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Για τα κεφτεδάκια
Χρησιμοποιώντας ένα γουδί κοπανίστε τους μαραθόσπορους ώσπου να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σ' ένα μεγάλο μπωλ τοποθετήστε το βοδινό και χοιρινό κιμά, τ' αβγό, το κρεμμύδι, τους κοπανισμένους μαραθόσπορους, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας για περίπου 10 λεπτά ώσπου όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Καλύψτε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε το μείγμα να "δέσει" και να "σιτέψει". Βάλτε το καλαμποκάλευρο σ' ένα μπωλ. Πλάστε μικρά κεφτεδάκια με τα χέρια σας και ρολάρετέ τα μέσα στο καλαμποκάλευρο. Έπειτα βάλτε τα λίγα λίγα σ' ένα κόσκινο και ανακινήστε τα για να φύγει το περιττό αλεύρι πέφτοντας μέσα στο μπωλ. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίξτε τα κεφτεδάκια. Αμέσως χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο κι αφήστε να τηγανιστούν οι κεφτέδες, γυρίζοντάς τους μια φορά, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και απ' έξω να έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε τους απ' το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Βάλτε τα κεφτεδάκια σε ένα μπωλ και σερβίρετε αμέσως.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου
Σ' ένα μπωλ αναμείξτε καλά το γιαούρτι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο μ' ένα κουτάλι. Καλύψτε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Μπορείτε να προετοιμάσετε τη σάλτσα αυτή μια μέρα πριν, και πριν τη σερβίρετε ν' ανακατέψετε μ' ένα κουτάλι για ν' αναμειχθούν καλά τα υλικά ξανά. Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τα κεφτεδάκια καθώς και τη σάλτσα γιαουρτιού σε καθαρά μπωλ. Τα κεφτεδάκια πρέπει να σερβίρονται ζεστά και κατά προτίμηση απ' ευθείας απ' το τηγάνι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ