Υπέροχη, ελαφριά σαλάτα με αβοκάντο!

5 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα με αβοκάντο. Εξωτική και ιδιαίτερη, θα την λατρέψουν όλη στην οικογένεια. 

Για 4 άτομα

Υλικά

αραβικές πίτες μικρές

4 αβοκάντο

ντομάτες

100 γρφρέσκα κρεμμυδάκια

κρεμμύδια

1/3 ματσφρέσκο κόλιανδρο

καρότο

Χυμός από 2 λεμόνια

Χυμός από 2 γκρέιπφρουτ

κ.σελαιόλαδο Άλτις

κ.γζάχαρη

κ.γόιστερ σος (oyster sauce)

κ.σσόγια σος

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα αβοκάντο. Το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον καρπό του. (Κρατάμε τον καρπό στην άκρη για να τον βάλουμε στη σαλάτα ώστε να μη μαυρίσει το αβοκάντο).  Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τις ντομάτες πρώτα σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κυβάκια και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φετούλες.Τα βάζουμε όλα στο μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και γκρέιπφρουτ, τη σόγια σος, την όυστερ σος, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κουκούτσι του αβοκάντο για να μη μαυρίσει, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Προσθέτουμε μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις αραβικές πιτούλες στη μέση οριζόντια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει τηγανίζουμε τις αραβικές πιτούλες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν στις άκρες. 
Σε πιάτο βάζουμε στο κέντρο του 1-2 κουταλιές από τη βινεγκρέτ στο μπολ με τη σαλάτα και από πάνω βάζουμε ένα τηγανισμένο πιτάκι. Από πάνω στήνουμε 2-3 κουταλιές από τη σαλάτα και επαναλαμβάνουμε με άλλες δύο στρώσεις πίτας και σαλάτας σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Διακοσμούμε με ένα ντοματίνι και μερικά φύλλα κόλιανδρο, πασπαλίζουμε το πιάτο με τριμμένο καρότο και σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πιττακός
Η Σκέψη της ημέρας
13:48 Πιττακός