Σπάνιο: Mωρό αυτοαναφλέγεται! [Βίντεο]

6 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιμέτωποι με ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα του κόσμου βρέθηκαν οι γιατροί νοσοκομείου στην Ινδία, όταν μια 23χρονη Ινδή μαζί με τον 26χρονο σύζυγο της, τους ζήτησαν απεγνωσμένοι να σώσουν το μόλις μερικών εβδομάδων βρέφος τους, το οποίο πάσχει από μια μοναδική στα χρονικά ασθένεια, την «ανθρώπινη αυτανάφλεξη».

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times, το βρέφος μόλις μια εβδομάδα από την γέννηση του άρχισε να καλύπτεται στις φλόγες αιφνιδίως και να υποφέρει από σοβαρά εγκαύματα. Το περιστατικό, έχει σημειωθεί ήδη τέσσερις φορές υποστηρίζει ο 26χρονος πατέρας του μικρού αγοριού ο οποίος περιγράφει ένα από τα περιστατικά: «Υπήρξε μια φλόγα στην κοιλιά του και το δεξί του γόνατο. Ημουν πολύ φοβισμένος. Πήγαμε το μικρό μας γιο στο νοσοκομείο όπου ακόμα και οι γιατροί έμειναν άναυδοι», υποστηρίζει ο πατέρας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, έμειναν άναυδοι καθώς δεν είχαν αντικρίσει ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό, με αποτέλεσμα το νεαρό ζευγάρι να μεταβεί στο νοσοκομείο Kilpauk Medical Hospital της πόλης Chennai, ωστόσο και εκεί οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν λύση στην σπάνια αυτή ασθένεια.

Οι γονείς επισημαίνουν, πως το μικρό αγοράκι πρέπει να βρίσκεται αναγκαστικά κάτω από κλιματισμό, καθώς κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ το σώμα είναι γεμάτο εγκαύματα.

 
 Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ