Ο Κρόνος σαν πλανήτης των δεσμών: Ο ρόλος του στις μακροχρόνιες σχέσεις

Οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν στον τρόπο που διαχειρίζονται τον Κρόνο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένα από τα δυο φύλα το κάνει καλύτερα. Η ρήξη Σελήνης/Κρόνου επηρεάζει ισότιμα και τα δύο φύλα και εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία ο προσωπικός χάρτης του κάθε ατόμου. Πρέπει να δίνουμε σημασία στον Κρόνο σαν σύντροφο της Σελήνης, και να σημειώνουμε αν υπάρχουν προβλήματα στον προσωπικό μας χάρτη που σηματοδοτούν αυτή τη ρήξη.

Έχουν γραφτεί ολόκληρα βιβλία για το πως ο Κρόνος επηρεάζει τις σχέσεις. Τίποτα όμως δεν αναφέρεται στο γιατί ο Κρόνος θεωρείται πλανήτης των σχέσεων. Όλοι υποθέτουμε πως χρειαζόμαστε τις επαφές του Κρόνου στις μακροχρόνιες σχέσεις μας, αλλά γιατί; Επειδή ο Κρόνος κυβερνά το χρόνο; Επειδή κυβερνά την ωριμότητα, την ευθύνη, το καθήκον; Ίσως. Βασικά, ο Κρόνος παίζει έναν πρωταρχικό ρόλο στις σχέσεις, και η απόδειξη είναι πως κυβερνά τον Αιγόκερω και τον 10ο Οίκο, πως είναι σε αντίθεση με τον Καρκίνο, και τη θηλυκή Σελήνη. Ο Κρόνος έχει σημασία στις σχέσεις όσο έχει και ο Άρης.

Ο Ήλιος και η Σελήνη

Υπάρχει μια σύγχυση εδώ καθώς ο Ήλιος, με βάση το ζώδιο του Λέοντα, έχει κλέψει λίγη από τη λάμψη του Κρόνου. Πιστεύουμε πως η σύνδεση Ήλιου/Σελήνης είναι πιο σοβαρή, αφήνοντας τον Κρόνο να παίζει το ρόλο του μοναχικού που δεν κερδίζει ποτέ το κορίτσι. Όμως, η σύνδεση Ήλιου/Σελήνης, είναι τελείως διαφορετική. Ο φυσικός σύντροφος του Ήλιου είναι στην πραγματικότητα η Γη. Αυτό μας οδηγεί πίσω στο χρόνο όπου ο Θεός Ήλιος και η Μητέρα Γη ήταν τα πρωταρχικά αρχέτυπα, το γιν και το γιανγκ της ζωής.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως οι επαφές του Ήλιου και της Σελήνης είναι πολύ σημαντικές σε μια συναστρία. Έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό γάμο, χωρίς να έχει σημασία ποιος από τους δύο συντρόφους έχει τον κάθε πλανήτη. Αυτός ο συνδυασμός ονομάζεται γάμος του πνεύματος και της ψυχής. Το άτομο με τη Σελήνη προσγειώνει τις εμπνεύσεις του ατόμου με τον Ήλιο με συμπαγές τρόπο. Ο συνδυασμός του Κρόνου με τη Σελήνη είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αφορά το χτίσιμο της ζωής μας.

Ουράνια/πνεύμα/έμπνευση: αυτός είναι ο ρόλος του Θεού Ήλιου, και η θέση του Ήλιου αστρολογικά. Φέρνει ζέστη και φωτιά, εκφράζει και επιθυμεί. Αλλά ο Ήλιος δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με τον πραγματικό κόσμο, και εκεί είναι που έρχεται ο Κρόνος. Η αρρενωπότητα σαν έννοια είναι ο Ήλιος, η αρρενωπότητα σαν πρακτική, είναι ο Άρης και ο Κρόνος.

Ο πλανήτης των σχέσεων

Η κοινή πρακτική της συναστρίας είναι να χρησιμοποιούμε τη Σελήνη και την Αφροδίτη σαν θηλυκούς πλανήτες και τον Ήλιο με τον Άρη σαν αρσενικούς. Αυτό όμως αφήνει απ’ έξω ένα σημαντικό στοιχείο του αρσενικού/θηλυκού αρχέτυπου, και για τα δύο φύλα. Αυτό το αρχέτυπο αγνοεί το πως τα δύο φύλα συνδέονται με τον Κρόνο στη διαδικασία της ωριμότητας και αρνείται το πως σχετίζεται το κάθε φύλο με τους σεξουαλικούς του πλανήτες. Ο Κρόνος έχει να κάνει με το πως γεμίζουμε τα κενά μας, και αυτό συνδέεται απευθείας με την Αφροδίτη, την Σελήνη και τον Άρη. Ο Ήλιος μπορεί να φερθεί το ίδιο φλογερά με τον Άρη όταν βλέπει κάτι που πρέπει να το αποκτήσει.

Αυτές τις μέρες ενθαρρύνουμε τους άντρες να έρθουν σε επαφή με τη σεληνιακή πλευρά τους. Οι άντρες χάνουν την επαφή με τις συναισθηματικές τους ανάγκες και τα συναισθήματά τους γενικά. Αλλά γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γενικά, συμβαίνει επειδή ο Κρόνος έχει χάσει την επαφή του με τη σύντροφό του, τη Σελήνη. Με το αρχέτυπο του Ήλιου/Άρη, ο Κρόνος χάνει τη φυσική του ισορροπία και την συναισθηματική προσγείωση της Σελήνης, επιτρέποντας στους αρσενικούς πλανήτες να βρίσκονται μέσα στο χάος.

Φυσικά, όλοι έχουμε τον Ήλιο, και όλοι έχουμε τον Κρόνο. Όμως, ο Κρόνος σαν πλανήτης των σχέσεων έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο στην αρσενική ταυτότητα. Υπάρχουν πολλοί άντρες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον Κρόνο και αφορούν τις σχέσεις τους. Στη σημερινή κοινωνία, ο Κρόνος φαίνεται πως έχει αποκόψει τους άντρες από τον εσωτερικό τους κόσμο.

Ο Κρόνος για τους άνδρες και τις γυναίκες

Ο Κρόνος φαίνεται να είναι περισσότερο συνειδητός και προσωπικός πλανήτης απέναντι στους άντρες, αντανακλώντας την αυτοπεποίθησή τους που έχει να κάνει με τη θέση τους στον κόσμο, και η διαχώριση της σεληνιακής ταυτότητας προκαλεί πόνο και σύγχυση όταν ο Κρόνος  αγγίζει έναν άλλον πλανήτη σχέσεων ή όταν γυρνά ανάδρομος.

Οι γυναίκες φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα με τον Κρόνο και τις υποχρεώσεις απέναντί του καθώς παραμένουν συνδεδεμένες με τον σεληνιακό τους εαυτό. Η σεληνιακή ταυτότητα γνωρίζει πως για να διατηρήσουμε τη ζωή πρέπει να αποδεχτούμε τις υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια τη ζωή. Οι γυναίκες φαίνεται πως δέχονται ενστικτωδώς τον Κρόνο σαν ταίρι της Σελήνης.

Ο Άρης βρίσκεται σε φυσικό τετράγωνο με τον Κρόνο (Κριός, Αιγόκερως), πράγμα που σηματοδοτεί πάλη. Οι αρσενικοί πλανήτες είναι περισσότερο επιθετικοί με τον Κρόνο από ότι η Αφροδίτη και η Σελήνη. Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού είναι σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον Κρόνο, και οι γυναίκες με έμφαση στην Αφροδίτη έχουν περισσότερα προβλήματα με τον Κρόνο, αλλά η Αφροδίτη δέχεται βοήθεια από το ζώδιο του Ταύρου, καθώς εκεί δημιουργεί τρίγωνο και εξάγωνο με τον Αιγόκερω και τον Καρκίνο αντίστοιχα.

Ο Κρόνος σαν Πατέρας

Τείνουμε να βλέπουμε τον Ήλιο σαν δημιουργική δύναμη, και όντως είναι. Ο Ήλιος εκπροσωπεί την ιδανική αρσενική ενέργεια στην κοινωνία μας (σε κάποιες άλλες, ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το θηλυκό). Όλοι καταλαβαίνουμε το πως η Σελήνη συνδέεται με τη Μητέρα. Ο συνδυασμός Ήλιου/Σελήνης έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση του πνεύματος και της ουσίας. Όμως, κάθε άνθρωπος χρειάζεται ένα αρσενικό στοιχείο.

Ο Κρόνος είναι αυτός που φυτεύει το φυσικό σπόρο. Ο Κρόνος σαν Πατέρας είναι αυτός που γονιμοποιεί τον φυσικό κόσμο. Όπου υπάρχει σύλληψη, μία πραγματική φυσική αρχή, μιλάμε για τον Κρόνο σαν Πατέρα. Ο Ήλιος είναι ο πατέρας όσον αφορά τον Λέοντα, δυνατός και ισχυρός, ο τύπος που θαυμάζουμε. Ο Κρόνος είναι ο πατέρας όσον αφορά στον Αιγόκερω, ο υπεύθυνος τύπος, εκείνος που πληρώνει τους λογαριασμούς, σώζει γατάκια από το δέντρο, μας κάνει κηρύγματα όταν δημιουργούμε προβλήματα και μας περιμένει όλο το βράδυ να γυρίσουμε σπίτι. Ο Ήλιος μπορεί να βρίσκεται εκεί που είναι η έμπνευση, αλλά ο Κρόνος έχει να κάνει με το πως προχωράμε σε αυτό το κόσμο.

Πηγή: www.oroskopos.tv

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιο ζώδιο θα διάλεγες για να γίνει ο καλύτερος φίλος σου;

Καρμική σχέση: Για ποιο ζώδιο αποτελείς τον τέλειο σύντροφο;

Σχετικά άρθρα