Ατομικά τουρτάκια σοκολάτας με σαντιγύ πικραμύγδαλου

9 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε ένα λαχταριστό γλυκό, ατομικά τουρτάκια σοκολάτας και μπισκότων αμαρέττι με σαντιγύ πικραμύγδαλου! Άγγιγμα ιταλικής φινέτσας! Γίνονται 6 ατομικά τουρτάκια. 

Υλικά

Για τα τουρτάκια
120 γρ. σκούρα σοκολάτα 55% κακάο, καλής ποιότητας, κομματιασμένη
80 γρ. μπισκότα αμαρέττι
85 γρ. αμύγδαλο σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν έξτρα για το βουτύρωμα 
100 γρ. ζάχαρη
4 αβγά μεσαίου μεγέθους
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σαντιγύ πικραμύγδαλου
170 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλου
1 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη άχνη

2-3 μπισκότα αμαρέττι, θρυμματισμένα, για το πασπάλισμα των tortes
Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα των tortes


Προετοιμασία

Για τα τουρτάκια
Βουτυρώστε και αλευρώστε τα φορμάκια. Βάλτε ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού στον πάτο κάθε φόρμας και αφήστε τα στην άκρη. Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπωλ και τοποθετήστε το πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέξτε να μην αγγίζει ο πάτος του μπωλ το νερό. Λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντάς την με λαστιχένια σπάτουλα και μόλις λιώσει εντελώς, αφαιρέστε το μπωλ πάνω από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τη σκόνη αμυγδάλου, τα μπισκότα αμαρέττι, την κανέλα και το αλάτι στον επεξεργαστή τροφίμων και χρησιμοποιώντας το διακόπτη on/off (όχι συνεχής ανάμειξη), αναμείξτε τα μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Μεταφέρετέ τα σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους και αφήστε στην άκρη. 

Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά στον επεξεργαστή τροφίμων και αναμείξτε τα ώσπου να έχετε ένα ομογενές και ομαλό μείγμα, για 3 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα, καλό είναι με μια λαστιχένια σπάτουλα να καθαρίζετε τα τοιχώματα του μπωλ. Προσθέστε το μείγμα αμυγδάλου-μπισκότων και τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα βουτύρου-αβγών. Χρησιμοποιώντας το διακόπτη on/off (όχι συνεχής ανάμειξη), αναμείξτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενές μείγμα. Μοιράστε το μείγμα ισομερώς μεταξύ των 6 ράμεκινς, γεμίζοντάς τα κατά 3/4. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και βάλτε τα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι οι κορυφές των tortes να φουσκώσουν και να μην είναι υγρές και όταν εισάγετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους να βγαίνει με υγρά ψίχουλα κολλημένα επάνω. Όταν τα τουρτάκια είναι έτοιμα, βγάλτε τα φορμάκια από το ταψί και τοποθετήστε τα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν, γύρω στα 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε τα tortes από τα ράμεκινς κι αφήστε τα πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. 

Για τη σαντιγύ πικραμύγδαλου
Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου σ' ένα μεγάλο μπωλ. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε για 5 λεπτά περίπου ώσπου να έχετε μια σφιχτή σαντιγύ. Μπορείτε να φτιάξετε τη σαντιγύ ένα-δυο ώρες πριν σερβίρετε τα τουρτάκια, διατηρώντας την στο ψυγείο.

Σερβίρισμα
Μπορείτε είτε να θρυμματίσετε τα μπισκότα αμαρέττι με τα χέρια σας είτε να τα τοποθετήσετε σε επεξεργαστή τροφίμων και να τα κάνετε σχεδόν ψίχουλα.

Βάλτε κάθε torte σε ένα μικρό πιάτο. Πασπαλίστε κάθε torte με λίγη ζάχαρη άχνη και προσθέστε τη σαντιγύ. Μπορείτε είτε να την προσθέσετε με ένα κουτάλι είτε να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίστε από πάνω με το θρυμματισμένο μπισκότο και σερβίρετε. Τα τουρτάκια μπορούν να διατηρηθούν για 3 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ