Παστίτσιο με καπνιστό τυρί Βερμίου!

9 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε ένα διαφορετικό παστίτσιο με καπνιστό τυρί Βερμίου. 

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι
2 μελιτζάνες μικρές κομμένες σε κύβους
1 κολοκύθι κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ:
6 κ.σ. Φυτίνη με βούτυρο
5-6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο κατσικίσιο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
1 ½ κούπα καπνιστό τυρί Βερμίου τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά ρίξε τα ριγκατόνι σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουν μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Αφού τα σουρώσεις, άδειασέ τα σε ένα πυρέξ. Πρόσθεσε τώρα μια κουταλιά Φυτίνη με βούτυρο και ανακάτεψε να λίωσει και να πάει παντού. Σε ένα τηγάνι τώρα, σόταρε τις μελιτζάνες, το κολοκύθι και τις πιπεριές με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν. Όταν γίνει αυτό, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ τα στην άκρη. Πάμε να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ τώρα! Λιώσε λοιπόν σε μια μικρή κατσαρόλα τη Φυτίvη με βούτυρο και στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι και το ζεστό γάλα. Ανακάτεψε την κρέμα μέχρι να πήξει. Αφού κατεβάσεις την κατσαρολίτσα από τη φωτιά, πρόσθεσε τα λαχανικά και το καπνιστό τυρί. Ανακάτεψε άλλη μία καλά και άδειασε τώρα το 1/3 της κρέμας στο πυρέξ με τα μακαρόνια. Με την υπόλοιπη κρέμα κάλυψε όλη την επιφάνεια του φαγητού. Τέλος, βάλε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήσε στους 200ο C για 20-25 λεπτά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ