Σας προτείνουμε παραδοσιακά παϊδάκια αρνίσια με σάλτσα γιαουρτιού. 

Υλικά

2 κιλά παϊδάκια αρνίσια 

Για τη μαρινάδα:


1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
2 λεμόνια, το χυμό 2 λεμονιών
3 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

2 κυπελλάκια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Πλένουμε και στεγώνουμε τα παϊδάκια. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος και τα αλοίφουμε καλά με τη μαρινάδα . Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 3-4 ώρες ή όλη η νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας πρώτα το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,το δυόσμο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε τη σάλτσα σε δύο μπολ, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο μπούκοβο και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (καλό θα ήταν να τη βγάλουμε από το ψυγείο 20′ πριν το σερβίρισμα).

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 45′ πριν το ψήσιμο. Αφαιρούμε την πολλή μαρινάδα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ του φούρνου ή σε μαντεμένιο τηγάνι-σχάρα γιά 4′-5′ από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού, πατάτες και μια φρέσκια σαλάτα.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ


CONNECT & FOLLOW
boro-facebook
boro-twitter
boro-youtube
boro-e-mail