Χοιρινά φιλετάκια ψητά με σος mojito

11 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε ένα πιάτο με καλοκαιρινή διάθεση: χοιρινά φιλετάκια ψητά με σος mojito ένα κοκτέιλ, κυριολεκτικά να το φας στο πιάτο!


Υλικά

800γρ. Χοιρινό φιλετο (ψαρονέφρι) κομμένο σε φέτες 2φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο ή αποξηραμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες (καυτερές κατά προτίμηση
) ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή μοσχολέμονου
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 σφηνάκι ρούμι (προαιρετικά)
Ανάλογο αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπέρωσε και ψήσε τα φιλετάκια.Ρίξε τη μαγιονέζα, τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το χυμό, το ξύδι, το αλατοπίπερο και, αν θες, το ρούμι σε ένα μπολ. Προσοχή, όχι σε σέηκερ: η σως πρέπει να είναι ανακατεμένη, όχι χτυπημένη. Σέρβιρε τα φιλετάκια περιχυμένα με τη σως και με πατάτες τηγανιτές!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ