Νέα φοροκαταιγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση για όλα τα ακίνητα

11 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο φοροκαταιγίδα ετοιμάζεται να πέσει στα κεφάλια των ιδιοκτητών ακινήτων αφού το οικονομικό επιτελείο θέλει να εισπράξει από το νέο φόρο ακινήτων 2,9 δισ. με αποτέλεσμα οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές πληρωμής τους θα είναι ελάχιστες. Αυτοί που φαίνεται να γλιτώνουν προς το παρόν το νέο χαράτσι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Τα κριτήρια απαλλαγής

Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.

Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων, ενώ και όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες ή οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα πληρώσουν το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Αγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμα εισοδηματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα οι άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ