Τι είναι οι επιθέσεις πένθους και πώς τις ξεπερνάμε;

11 Σεπτεμβρίου 2013

Περνούσα πολύ καλά όταν ξαφνικά, με κυρίευσε ένα αίσθημα οδύνης και πένθους

Πολλοί περιγράφουν αυτό το συναίσθημα  ως «επίθεση πένθους»  και συχνά έχει να κάνει με την περίοδο που έχουμε χάσει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο .

Tι είναι αυτή η «επίθεση»;

Μπορεί να αισθανθείτε μουδιασμένος, ανύμπορος να συνεχίσετε τη ζωή σας,τη καθημερινότητά σας .   Για αυτό το λόγο και το αποκαλούμε «επίθεση» πένθους γιατί μας επιτήθεται από το πουθενά  και μας πιάνει εξ’αποίνης . Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο  για να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί οι επιθέσεις να ξεκινήσουν μετά από 3 εβδομάδες ή μετά από τρια χρόνια από το χαμό του αγαπημένου μας προσώπου.

Δεν μπορείτε να ελέξετε τη διαδικασία της αποθεραπείας του πένθους και θα βιώσετε διαφορετικά στάδια πένθους σε διαφορετικές στιγμές.

Την ώρα εκείνη μπορεί να αισθανθείτε ένα κύμα απόγνωσης να σας κυριεύει και  θα νιώσετε έντονα την απουσία του αγαπημένου σας προσώπου. Είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσετε σε κλάματα ή να μη μπορείτε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας.  Όταν αυτό συμβεί το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε  τον εαυτό σας ελεύθερο να ξεσπάσει . Θα νιώσετε πολύ καλύτερα μετά .

Θα τελειώσει ποτέ αυτό;

Αυτό που σας συμβαίνει είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έχετε κάθε δικαίωμα να αισθάνεστε αυτό που αισθάνεστε και δεν πρέπει να το καταπιέζετε.  Σιγά σιγά όλα αυτά θα γίνουν αγαπημένες αναμνήσεις  και οι «επιθέσεις»  θα σταματήσουν.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ