Μαριναρισμένο κοτόπουλο στο φούρνο

<p><strong>Υλικά</strong><br /><span>1 κοτόπουλο, γύρω στα 1.200 γρ., κομμένο σε 6-8 κομμάτια*</span><br /><span>Ξύσμα 1 λεμονιού</span><span class="text_exposed_show"><br />Χυμό 1 λεμονιού<br />4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και χτυπημένες ελαφρά<br />4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο<br />½ κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη<br />Τα φύλλα από 4 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού<br />4 ντομάτες τσαμπί, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες<br />15 ελιές Καλαμών, ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες στη μέση<br />1 κουταλιά ελαιόλαδο<br />Αλάτι<br />Μαύρο πιπέρι </span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><strong>Εκτέλεση</strong><br />Σ’ ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέστε το ξύσμα και χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τα φύλλα θυμαριού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου και πασαλείψτε τα καλά με τη μαρινάτα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη ή, εναλλακτικά, μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάτα σε μια πλαστική σακούλα ειδική για αποθήκευση τροφίμων και κλείστε την καλά. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 45 λεπτά το λιγότερο, ή έως και 2 ώρες. Αν επιλέξετε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για πάνω από 1 ώρα, τοποθετήστε το στο ψυγείο. Βγάλτε το απ’ το ψυγείο 20 λεπτά πριν το βάλετε στο φούρνο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.<br />Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190-200 βαθμούς Κελσίου. Σ’ ένα άλλο μπωλ, προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι κι ανακατέψτε μ’ ένα κουτάλι. Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σ' ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κομμάτια σε μια στρώση, περιχύστε το με την μαρινάτα και προσθέστε τις ντομάτες και τις ελιές ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.  Τοποθετήστε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα και η πέτσα του να καραμελώσει και να γίνει τραγανή, και μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να έχουν βγάλει αρκετό ζουμί. Επίσης, αν εισάγετε ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό μέρος των κομματιών του κοτόπουλου, θα πρέπει τα ζουμιά να βγαίνουν καθαρά κι όχι κοκκινωπά. Μην το ψήσετε για περισσότερη ώρα γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με το νοστιμότατο ζουμάκι το οποίο θα σας ξετρελάνει. Είναι ό,τι πρέπει για παπάρες.</span></p>
<p><span class="text_exposed_show">Δοκιμάστε ακόμα:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/160462/kotopoylo-me-fasolakia-kai-piperies-gastrato" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Κοτόπουλο με φασολάκια και πιπεριές γαστράτο</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/31898/eykola-lazania-me-kotopoylo-kai-feta" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Λαζάνια με κοτόπουλο και φέτα</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα