Oreo Banoffee Cheesecake

12 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προτείνουμε ένα διαφορετικό cheesecake,  oreo banoffee cheesecake. 


Υλικά

Για μια ανοιγόμενη φόρμα 20 εκ (8-10 μερίδες)

Για τη βάση

300 γρ μπισκότα oreo (χωρίς τη γέμιση, από 3 περίπου πακέτα)

50γρ βούτυρο φρέσκο, λιωμένο


Για τη γέμιση

500γρ τυρί κρέμα Philadelfia
175γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 αυγά
225γρ sour cream ή στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
2 μεσαίου μεγέθους μπανάνες (225 γρ καθαρισμένες)
1 κ.σ. ρούμι μαύρο (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

50 γρ βούτυρο
75 γρ μαύρη ζάχαρη
50 γρ. λευκή ζάχαρη (απλή)
150 γρ golden syrup (Είναι σιρόπι ζάχαρης 100% με καραμελέ χρώμα)
150 μλ. κρέμα γάλακτος
Λίγη βανίλια
καρύδια πεκάν (ή κανονικά) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα, βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει σιγά- σιγά μέχρι να γίνει ομοιογενές και να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε το να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου. Ρίχτε προσεχτικά την κρέμα γάλακτος (θα αφρίσει λίγο) και ανακατέψτε να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχτε μετά τα πεκάν και τη βανίλια και αποσύρτε από τη φωτιά.
Για το cheesecake: Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 oC. Καθαρίστε τα μπισκότα από τη γέμισή τους και βάλτε τα το μπλέντερ/μούλτι.μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το βούτυρο ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πιέστε τα καλά στη βάση της φόρμας σας και βάλτε τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ λιώστε καλά τις μπανάνες (με το εξάρτημα για τον πουρέ). Πρέπει να γίνουν αλοιφή σχεδόν.

Για τη γέμιση: στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπήστε καλά σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά τη ζάχαρη με το τυρί. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέστε έπειτα το κορν φλάουρ και ένα ένα τα αβγά. Τελειώστε με τη sour cream, το ρούμι και τις μπανάνες. Φροντίστε να χτυπήσετε τόσο όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χύστε στη βάση το μείγμα του τυριού. Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160 ºC για 40-45 λεπτά περίπου. Το κέντρο του θα πρέπει να κουνιέται λίγο. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει μέσα στο φούρνο, για να αποφύγετε το ‘σπάσιμο΄της επιφάνειάς του. Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Για να ξεφορμάρετε περάστε ένα μαχαίρι προσεκτικά γύρω γύρω από τη φόρμα και ανοίξτε τη προσεκτικά. Κόψτε το cheesecake και σερβίρετε με το σιρόπι και καρύδια πεκάν (ή κανονικά) αν θέλετε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ