Κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο

31 Μαΐου 2017

Υλικά  

Μπούτια κοτόπουλο: 6 μέτρια 
Σάλτσα σόγιας: 3/4 κούπας 
Καστανή Ζάχαρη: 1/4 κούπας 
Τριμμένο τζίντζερ: 2 κουταλιές σούπας 
Τριμμένο σκόρδο: 4 σκελίδες 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Χωρίζετε τα μπούτια σε 2 κομμάτια και τα βάζετε σε μπολ. Περιχύνετε με την μαρινάδα, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για 1 - 8 ώρες. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, περίπου μισή ώρα πριν το ψήσετε. Ετοιμάζετε κάρβουνα (μέτρια ένταση) ή ζεσταίνετε το γκριλ. Βάζετε την σχάρα να κάψει. Βγάζετε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και τα βάζετε στη σχάρα. Την μαρινάδα την κρατάτε και αφήφετε το κοτόπουλο όσο ψήνετε, με πινέλο σιλικόνης (ή άλλο με τρίχες ανθεκτηκές στη ζέστη). Γυρίζετε το κοτόπουλο τακτικά για να μην αρπάξει και το αλείφετε επίσης τακτικά με την μαρινάδα που έμεινε στο μπολ. Το ψήνετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά, περίπου 40 λεπτά. Βγάζετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Μαριναρισμένο σε γλυκόξινη μαρινάδα, που θυμίζει έντονα τεριγιάκι.

Δοκιμάστε επίσης:

Σολομός μαριναρισμένος με ουίσκι

Gourmet Σπαράγγια με μαριναρισμένο κρεμμύδι


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ