Μάθε πώς να αναγνωρίζεις μια γυναίκα νάρκισσο

12 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γυναίκες  γενικά θεωρείται ότι είναι η συναισθηματικά ευάλωτες . Αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μια γυναίκα μπορεί και πληγώνει κάποιους με τους τρόπους της.Ο ναρκισσισμός αυτός καθαυτός σημαίνει να αγαπάς σε ακραίο βαθμό τον εαυτό σου και να είσαι εγωκεντρικός. Αλλά αυτό μπορεί επίσης να μετατραπεί σε μια ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας (NPD). Εδώ είναι τα 10 πιο κοινά σημάδια για να προσδιορίσουμε μια γυναίκα που μπορεί είναι ένας νάρκισσος.


  1. Αίσθημα μεγαλείου: Συχνά oι νάρκισσοι έχουν αυτή την ψευδή αίσθηση μεγαλείου όπου πιστεύουν μέσα τους  ότι είναι ανώτεροι από όλους τους άλλους.
  2. Φαντασιώσεις: Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες έχουν  φαντασιώσεις  εξουσίας, ή ότι έχουν την τέλεια αγάπη και ότι είναι εξαιρετικής ομορφιάς , πράγμα που  τις κάνει να αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους.
  3. Αποκλειστικότητα: Έχουν  την πεποίθηση ότι είναι πολύ ιδιαίτερες και μοναδικές  και πρέπει να κάνουν παρέα με άλλους ομοϊδεάτες  ανθρώπους και όχι με τον κάθε τυχαίο εκεί έξω.
  4. Κυριαρχία: Αυτή είναι μια από τις  πιο κοινές  ενδείξεις  ότι πρόκειται για γυναίκα νάρκισσο. Για αυτές τις γυναίκες  είναι αδύνατον να κάνουν λάθη και τείνουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους δυνατά στους ανθρώπους γύρω τους.
  5. Aαναισθησία: Αυτές οι γυναίκες δεν μπορούν να συμπονέσουν κανέναν γιατί δεν μπορούν να νιώσουν τι μπορεί να νιώθουν οι άλλοι. Αυτό γίνεται γιατί την ενδιαφέρει να κάνει τα πράγματα που θέλει όπως τα θέλει εκείνη.
  6. Καταχρηστική: Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες κάνουν κατάχρηση, αν όχι σωματική, αλλά συναισθηματική σίγουρα. Κατηγορούν τον σύντροφο τους  για σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν .
  7. Κυκλοθυμία: Aν γνωρίζετε μια κοπέλα που τη μια στιγμή είναι γλυκιά και ευγενική και την άλλη γίνεται αγενής και κακεντρεχής τότε ίσως να έχετε να κάνετε με μια νάρκισσο.
  8. Λαχτάρα για την προσοχή:  Στις γυναίκες αρέσει η προσοχή και ο θαυμασμός , αλλά αν αυτό γίνεται σε  ένα ακραίο βαθμό που  μπορεί  να μετατραπεί σε απαίτηση  ,τότε  η εν λόγω γυναίκα θα μπορούσε να είναι ένας ναρκισσιστής
  9. Control Freaks: Αυτές οι γυναίκες θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο για ότι συμβαίνει στη ζωή τους .  Δεν είναι λίγες οι φορές που θα κάνουν ακραία πράγματα προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο μιας κατάστασης.
  10. Αλαζονεία: Αυτό είναι ένα ακόμη κοινό σημείο. Όταν η αλαζονεία  δεν έχει κανένα λόγο ή τ βάση και είναι σε ακραίο βαθμό, έτσι ώστε ακόμη και ήσσονος σημασίας θέματα γίνονται ενοχλητικά , τότε  αυτό μπορεί να μαρτυρά μια γυναίκα νάρκισσο. 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ