Δυσμορφία : Όταν η ομορφιά γίνεται τυραννία

12 Σεπτεμβρίου 2013

Λίγο βάρος παραπάνω μας διαλύει την ημέρα, ένα τσουλούφι μαραμένο μας ταράζει. Τα πρότυπα ομορφιάς έγιναν ο εφιάλτης μας και απαιτείται επειγόντως λύση.

Μια γαλλίδα ψυχοθεραπεύτρια, η Σοφί Σεβάλ, μίλησε στην εφημερίδα Le Monde για τις ψυχολογικές συνέπειες που έχει πάνω μας η φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης. Η ίδια ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για το ζήτημα όταν μια νεαρή γυναίκα εμφανίστηκε στο ιατρείο της με ψύχωση για τις ρυτίδες που θα εμφανίζονταν κάποια στιγμή στο πρόσωπό της. Επασχε από δυσμορφοβία, μια ασθένεια που είναι πολύ διαδεδομένη, διευκρινίζει η Σεβάλ, η οποία σημειώνει ότι 13% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρουν από αυτήν.

Αηδιασμένη από τα γυναικεία περιοδικά που δίνουν συχνά την αίσθηση στις γυναίκες ότι είναι «άχρηστες, θλιβερές, άσχημες και ποτέ στο ύψος των περιστάσεων» η Σοφί Σεβάλ αποφάσισε να επιτεθεί στο θέμα και στην τυραννία της ομορφιάς. «Οταν πιστεύουμε οτι είμαστε άσχημοι ή φοβόμαστε ότι θα γίνουμε τότε όλη η προσωπικότητα και η ζωή μας καταρρέουν στα μάτια μας» εξηγεί.

«Οι παχύσαρκοι υποφέρουν περισσότερο από αυτή την τυραννία. Ενώ οι διαφημίσεις για γλυκίσματα ή αναψυκτικά μας πολιορκούν οι ίδιες εταιρείες πωλούν προϊόντα ομορφιάς και δίαιτες» λέει.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...