Ζύμη για πίτσα: Πώς τη φτιάχνουμε;

16 Σεπτεμβρίου 2013

Υλικά:

 1 κιλό αλεύρι

330ml σπράιτ

330ml χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Διαδικασία:

 Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την σπράιτ, το νερό, την μαγιά, το αλάτι και 1 φλ.τσαγ αλεύρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό. Αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για δέκα λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με ελαφρός βρεγμένη πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Φτιάχνουμε της πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια ή με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και τραγανή. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο. Απλώνουμε την ζύμη, τα υλικά και ψήνουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ