Φτιάξε μύδια με μπύρα!

<p><strong>Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μια καλοκαιρινή και ελαφριά συνταγή με μύδια και μπύρα.</strong></p>
<p><strong>Υλικά για 6 άτομα:</strong></p>
<p>4-5 κιλά μύδια μεγάλα, με κέλυφος, πολύ καλά πλυμένα</p>
<p>2 κουτιά μπύρα</p>
<p>2-3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο</p>
<p>Ελαιόλαδο</p>
<p>5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</p>
<p>1-2 σκελίδες σκλόρδο ψιλοκομμένο</p>
<p>½  φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μάραθο ή άνηθο</p>
<p>Αλάτι</p>
<p>Πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p> </p>
<p><strong>Διαδικασία:</strong></p>
<p>Σε απλωτή κατσαρόλα βάλτε τα μύδια, περιχύστε με την μπύρα, προσθέστε το δενδρολίβανο και βράστε σε πολύ δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά, κουνόντας που και που την κατσαρόλα μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και πετάξτε το πάνω κέλυφος. Απλώστε τα σε ταψί. Περάστε το ζωμό από σήτα και βράστε το σε δυνατή φωτιά, να μείνει ένα φλιτζάνι. Σε τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Βάλτε και το σκόρδο και σοτάρετε ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε μαϊντανό ή άλλο αρωματικό χορταράκι και ανακατέψτε τα με το ζωμό από τα μύδια. Δοκιμάστε και βάλτε αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το γκριλ ή την ψησταριά. Βάλτε σε κάθε μύδι λίγη από τη σάλτσα και ψήστε τα  για 1 λεπτό κάτω από το γκριλ. Σερβίρετε αμέσως. </p>

Σχετικά άρθρα