Τρόποι για να αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση!

18 Σεπτεμβρίου 2013

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να ξεπεράσω την ανασφάλεια μου σχετικά με εμένα και τον σύντροφο μου θέλω να πω είμαστε μαζί ένα χόνο και κάτι και έχουμε δεθεί αρκετά Είναι το άτομο το οποίο θα ήθελα να υπήρχε στην ζωή μου για πάντα Μαζί του είμαι απόλυτα ευτυχισμένη Υπάρχει λίγη ζήλια φυσικά απο την μεριά του και από την μεριά μου αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό Απλά πάντα ήμουν ανασφαλείς με τισ σχέσεις μου αλλά δεν με πολυ ένοιαζε παλια πλέον θέλω να το θεραπεύσω αλλα δεν ξέρω το πώς Μήπως μπορείτε να με συμβουλέψετε;

Απευθύναμε το ερώτημά σας στην συνεργάτιδά μας ψυχολόγο κυρία Μαριάννα Μιχαλάκη. 

Ανασφάλειες στη  σχέση για το αν θα κρατήσει η σχέση, αν όλα θα πάνε καλά  αν θα είμαστε μαζί, τέτοια πράγματα υποθέτω εννοεί  η αναγνώστρια. Είναι ζητήματα που απασχολούν πολύ κόσμο. Η ζήλια επίσης αν δεν είναι παθολογική και δεν καταστρέφει τη σχέση είναι κάτι που συνηθίζεται.

Επειδή η ανασφάλεια φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την αναγνώστριά μας, θα τη συμβούλευα να ελέγξει σε ποιους άλλους τομείς της ζωής της νιώθει ανασφάλεια. Αν είσαι γενικότερα ανασφαλής και θεωρείς ότι δεν αξίζεις να ζήσεις την ευτυχία, καταστάσεις ευτυχίας αυτό έχει να κάνει με κάτι βαθύτερο που βιώνει και σε άλλους τομείς της ζωής που ενδεχομένως εκφράζεται και σε άλλους τομείς- ας φέρω ένα παράδειγμα- στον τομέα της εργασίας για παράδειγμα.

Πολλές φορές αυτή η συμπεριφορά οφείλεται σε παλαιότερα βιώματα ίσως από την παιδική μας ηλικία που διαμορφώνουν μια σχετικά χαμηλή αυτοπεποίθηση. Θα συμβούλευα αν αυτή η ερωτική ανασφάλεια την εμποδίζει να ζήσει αυτά που επιθυμεί και δυσκολεύει τη ζωή της θα ήταν καλό να εξερευνήσει τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς ενδεχομένως και με τη βοήθεια ενός ειδικού.

Αν δεν μπορεί να χαρεί τη σχέση της και σκέφτεται συνέχεια ότι κάτι θα γίνει και η σχέση θα χαλάσει ίσως έχει να κάνει και με την αυτοεκτίμησή της. Ξέρετε στη ζωή δε χρειάζεται πάντα κάτι καλό που μας συμβαίνει να φεύγει. Μπορεί και να συμβεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας. Ας μην αφήνει αυτές οι σκέψεις να επισκιάζουν τη χαρά που ζει στο σήμερα.   

Ας αρχίσει η αναγνώστρια να βλέπει, να εστιάζει στο τι καλό κάνει η ίδια. Να εστιάσει στα θετικά του εαυτού της. Όταν το κάνει αυτό θα δει πως αξίζει να ζει το καλό που ζει. Ας σκέφτεται κάθε μέρα τα καλά που κάνει για τον εαυτό της, το καλό που κάνει στη σχέση της το καλό που μπορεί να προσφέρει γενικότερα. Όταν εστιάζουμε στις θετικές εμπειρίες και στα χαρακτηριστικά του εαυτού μας  τότε μαθαίνουμε να πιστεύουμε πως αξίζουμε να ζούμε θετικά πράγματα, μαθαίνουμε να μην ανησυχούμε κάθε στιγμή ότι θα χάσουμε αυτό που απολαμβάνουμε σήμερα.

Ας τη δοκιμάσει αυτή την άσκηση για αρχή και η αναγνώστριά μας. Ίσως μπορέσει να καταλάβει ότι της αξίζει πραγματικά αυτό που ζει. Αλλά όπως είπαμε αν η ίδια το κρίνει απαραίτητο το να απευθυνθεί σε ειδικό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ